MEDYA KÖŞESİ

Sabah yazarından patrona yağ çekme yazısı!

Hasan Celal Güzel , "bazıları, 'Patronuna yağ çekiyor' diyecekler, biliyorum ama umurumda bile değil" dediği yazısında Çalık'ı göklere çıkardı...

Sabah yazarından patrona yağ çekme yazısı!
GAZETECİLER.COM
Sabah yazarı Hasan Celal Güzel günün en ilginç yazılarından birine imza atarak gündemde. Sabah yazarı, gazetesinin patorunu Ahmet Çalık'a hayli iddialı övgüler dizdiği yazısıyla dikkat çekti.

Hasan Celal Güzel, "Çalık Holding'in sahibi Ahmet Çalık'ı yıllardır tanırım. Kendisi Malatyalı hemşehrimdir" diyerek söze başladığı yazısında sayısız övgü dizdikten sonra "bazıları, 'Patronuna yağ çekiyor' diyecekler, biliyorum ama umurumda bile değil" demekten de geri durmadı. Çalık'ın Van'da depremzedelere verdiği iftar yemeğini öven Sabah yazarı önce Çalık Holding'i göklere çıkardı, sonra da lüks ve zengin iftar yemeklerini topa tuttu.

İşte Sabah yazarının yazısındaki ilgili bölüm:

Çalık Holding'in sahibi Ahmet Çalık'ı yıllardır tanırım. Kendisi Malatyalı hemşehrimdir. Rahmetli Özal onu pek sever ve değer verirdi. Bana, 'Bak Hasan bu genç adam memleketine çok hizmet edecek ve göğsümüzü kabartacak' derdi. Özal, Ahmet Çalık'tan bahsederken imanlı, milliyetçi ve müteşebbis olduğunu söylerdi. Gerçekten de Çalık, Türk Dünyası'nda, özellikle Türkmenistan'da çok önemli eserler verdi ve merhum Türkmenbaşı'nın da sağ kolu oldu. Aşkabad'daki tekstil tesisini gezerken, Özal'ın ne kadar haklı olduğunu bizzat müşahede etmiştim.
Seneler sonra, onun sahibi olduğu Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyorum ve -yazılarımda vuruş sayısının sınırlanması haricinde- Gazetemden çok memnunum. Bu yazımı okuyanların bazıları, 'Patronuna yağ çekiyor' diyecekler, biliyorum ama umurumda bile değil... Zira bizim görevimiz sadece olumsuz eleştiri değil, başarıları ve güzellikleri de aksettirmektir.

Yazının devamı için

ÇOK OKUNANLAR