MEDYA KÖŞESİ

Sabah yazarı o röportajı yazdı

Sabah yazarı Sayım Çınar'ın Halil Bezmen ile yaptığı röportaja atıf yaptı ve bakın neler yazdı.

Sabah yazarı o röportajı yazdı
Sabah gazetesinin Günaydın ekinde yazan Mevlut Tezel, bugün köşesinde Halil Bezmen'in çok ses getirecek son romanı "Mustafa Kemal'e Aşklanmak" isimli kitabını tanıtan bir yazı yazdı.

Tezel'in yazının bir diğer dikkat çekici yanı da, GAZETECİLER.COM için Halil Bezmen ile röportaj yapan ve kitabın adındaki "Aşklanmak" sözcüğünün peşine düşen Sayım Çınar'a gönderme yapması oldu.

İşte GAZETECİLER.COM'da çok ses getiren Halil Bezmen röportajına atıf yapan Tezel'in yazısından dikkat çekici bir bölüm:

AŞKLANMAK NE DEMEK?

'Mustafa Kemal'e Aşklanmak...'
Halil Bezmen'in son romanının adı bu... Dikkat çekici, hatta kafa karıştırıcı bir ad. Eee günümüzde kitap okutmak için dikkat çekmek şart.

Edebiyat ve medya dünyasının deneyimli isimlerinden Sayım Çınar, Bezmen'le yaptığı röportajda TDK'da yer almayan 'aşklanmak'ın anlamını sormuştu.

Bezmen de "Evet, bu kelimeyi icat etmiş oldum ben. 'Aşklanmak' Türkçe'de yok. Karşılığı olmadan aşık olmak anlamında düşündüm."

Romanda; bir diplomatın Batı eğitimi almış genç ve güzel kızı Cemile'nin, hemşirelik yaparken tanıştığı genç subay Mustafa Kemal'e aşık olması, pardon 'aşklanması' anlatılıyor.

Bu karşılıksız aşkın fonunda ise yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti var. Bezmen, Mustafa Kemal'in kadınlar karşısında utangaç olduğunu hayal ederek yazmış romanını. Bu da tartışma yaratır!


Tarihi aşk romanlarından hoşlanıyorsanız, 'Mustafa Kemal'e Aşklanmak' ilginizi çekebilir.

ÇOK OKUNANLAR