MEDYA KÖŞESİ

Sabah başyazarından Kılıçdaroğlu'na: Densizlik ediyor!

Barlas CHP liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Zihinsel engelli” demesini "densizlik değil mi" diye yorumladı

Sabah başyazarından Kılıçdaroğlu'na: Densizlik ediyor!

‘Havuz medyası’ndan Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ‘siyaset ve nezaketin kurallarını ayaklar altına almak’la eleştirdiği yazısında, ‘densizlik’, ‘seçilme engelli’, ‘Bu beynin kafasındaki şapkayı havaya uçurabilecek kadar itme gücü yok’ gibi ifadeler kullandı.

Barlas yazısında CHP liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Zihinsel engelli” demesini mesele etti.

Bugüne kadar başta Erdoğan olmak hükümet mesuplarının muhalif ve eleştirel  kişi ve kurumlar için ettiği benzer lafları mesele ettiği pek görülmemiş Sabah başyazarı, Kılıçdaroğlu’nu yüklenme fırsatını kaçırmadı.

Sabah başyazarı, CHP lideri için, “Bu beynin kafasındaki şapkayı havaya uçurabilecek kadar itme gücü yok…” diye yazdı.

Barlas’ın yazısında şu ifadeler kulanıldı:

– Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan için “Zihinsel engelli” demesi, siyasetin de nezaketin de kurallarının ayak altına alınması anlamına geliyor.

– Ama daha ötesi, ruhbilimcilerin ilgilenmeleri gereken bir durum da var ortada. Aslında engelliler için düzenlenen bir etkinlikte bu sözleri söylemesinin dilimizdeki tanımı “Densizlik” değil midir?

– (Kılıçdaroğlu) herhalde her ağzını açtığında bundan önceki seçim sonuçlarını hatırlıyor. Biliyor ki beyni dinamitten yapılmış olsa bile, bırakın bu beynin ürettiği düşüncelerin seçmenlerin beğenisini kazanmasını, bu beynin kafasındaki şapkayı havaya uçurabilecek kadar itme gücü yok… Sonunda aklını değil dilini kullanmayı yeğ tutuyor. Cumhurbaşkanına “Zihinsel engelli” deyiveriyor. Partisinin dağınıklığından MİT’i sorumlu tutuyor…

– İnsanın beyni ile dili arasında ilgi çekici bir ilişki bulunduğu kesin. Demek ki insan vücudunda hem dile hem de beyne aynı anda yetecek kadar kan yok… Dili aşırı zorlayınca beyne giden kan azalıyor. Düşünülmeden söylenen sözler, bu sırada beynin devre dışı kaldığının kanıtı değil mi?

‘Seçilme engelli’ siyasetçilerin seçim kazananların zihinlerine öfkelendikleri günleri yaşamaktayız.

ÇOK OKUNANLAR