MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır'dan Yalçın Akdoğan'a yanıt var

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Ruşen Çakır, Yalçın Akdoğan'ın olay röportaja yaptığı eleştiriye yanıt verdi...

Ruşen Çakır'dan Yalçın Akdoğan'a yanıt var
GAZETECİLER.COM
Ruşen Çakır'ın Ahmet Sever röportajıyla başlayan Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı tartışması tam gaz devam ediyor. Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği programa Ruşen Çakır'ın yanısıra Mümtazer Türköne ve Mehmet Altan da katıldı.

BU RÖPORTAJ GÜL VER ERDOĞAN ARASINDAKİ KARDEŞLİK HUKUKUNU YENİDEN DEVREYE SOKTU

Tartışmanın geldiği boyutları yorumlayan Ruşen Çakır, röportajın Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan arasındaki "kardeşlik hukuku"nu yeniden işletme yönünde bir rol oynadığını ve Gül'ü yeniden oyuna dahil ettiğini söyledi. Çakır, Devlet Bakanı Yalçın Akdoğan'ın röportaja atfen Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Ahmet Sever'i hedef alıp "kraldan çok kralcı" olarak eleştirmesine yanıt verdi. "Ben buna inanmıyorum" diyen Çakır şöyle devam etti:

O AÇIKLAMALARIN GÜL'DEN BAĞIMSIZ OLARAK YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL

"Ben Yalçın Akdoğan'ı çok eskiden tanırım. Ahmet Sever'den evvel tanırım, İslamcılık çalışmaya başladığımdan beri tanırım. Akdoğan'ın Ahmet Sever için "kraldan çok kralcı" yönünde söylediklerine inanmıyorum. Sever'in Cumhurbaşkanı'ndan bağımsız olarak bunları söyleyebileceğine ben inanmıyorum. Zaten bir danışmanın bu kadar hayati bir konuda Cumhurbaşkanı'ndan habersiz böyle bir açıklama yapmışsa bu bavulunu hazırlamış gidiyor demektir. Cumhurbaşkanı, böyle bir durumda kendisine rağmen yapılmış bir açıklama olsa bir şekilde bunu yansıtır. Hatta Ahmet Sever'in kendisine bu düzeltmeyi yaptırır."


ÇOK OKUNANLAR