MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır'dan 'cemaat içinde cemaat' analizi!

Akif Beki ile Fehmi Koru'nun gündeme taşıdığı "cemaatin içinde bir de derin cemaat mi var?" sorusuna Ruşen Çakır'dan net bir yanıt geldi...

Ruşen Çakır'dan 'cemaat içinde cemaat' analizi!
GAZETECİLER.COM
AKP cemaat savaşının son tartışma başlığı olan "cemaatin içinde derin bir cemaat mi var" sorusuna Ruşen Çakır da katıldı. Fehmi Koru ve Akif Beki'nin Gülen Cemaati içinde "derin bir cemaat" olduğu yönündeki yorumlarına Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır'dan itiraz geldi.

CEMAATTE GÜLEN'E RAĞMEN HİÇ BİR ŞEY OLAMAZ!

"Cemaatin içinde bir de derin bir cemaat var" iddialarına net bir yanıt veren Ruşen Çakır "cemaatin içinden herhangi birilerinin Gülen’den bağımsız, hatta özerk bir şekilde hükümete meydan okuması da söz konusu olamaz." dedi.

“Gülen iyi, çevresi kötü”

Dolayısıyla bu mektuptan hareketle bir barış, hatta ateşkes inşası bile hayli zordu. Nitekim daha üzerinden hafta geçmeden 25 Aralık operasyonu yaşandı. Bu noktada ikinci itirazıma gelecek olursak; hükümete yönelik bu sert darbenin, Cemaat içindeki “paralel” bir yapının, Gülen’den habersiz ama Cemaat’in imkanlarını kullanarak gerçekleştirilmiş olma ihtimaline hiçbir şekilde itibar etmiyorum.
Kasım ayı ortasında yazdığım “Yoksa Gülen iyi ama çevresi kötü mü?” (Yoksa “Gülen iyi, çevresi kötü” mü?) başlıklı yazıdaki şu cümleyi bugün tekrarlamakta hiçbir sakınca yok: Nasıl AKP hükümetinde stratejik adımların Başbakan Erdoğan’dan habersiz, hele ona rağmen atılması imkânsızsa cemaatin içinden herhangi birilerinin Gülen’den bağımsız, hatta özerk bir şekilde hükümete meydan okuması da söz konusu olamaz.

Eğer böyle bir ihtimal olsa, Gülen daha 7 Şubat 2012’deki MİT krizinin ardından çok açık ve net bir tutum alır, bunca yıl büyük bir özen, dikkat ve meşakkatle bugünlere getirmiş olduğu hareketini riske atan kişileri saptar, gerekirse hükümetten de yardım ister ve onları kapının önüne koyardı.

İlginçtir, Cemaat’in içinde kendi kafasına göre hareket eden (ve muhtemelen birtakım uluslararası güç odaklarıyla koordineli çalışan) ayrı bir cemaat bulunduğu önermesi, bu camiaya bağlı kişiler tarafından da “Cemaat’i parçalama” taktiği olarak görülüp eleştiriliyor.

Sonuç olarak “Gülen iyi, ama çevresi kötü“ gibi bir akıl yürütmeyle devlet içindeki devletin içinde bir başka devlet arayarak gidilebilecek fazla bir yol olduğunu hiç düşünmüyorum.

Deneme

Deneme