ALKIŞ

Ruşen Çakır

Çakır'ın 30 yıllık gazeteciliğine geri dönüp baktığı ve gazeteciliğinin yakın dönemdeki olaylar karşısındaki konum ve tutumunu nasıl belirlediğini kaleme aldığı yazıları onu alkışlamamıza yol açtı.

Ruşen Çakır

1985 yılında Nokta dergisinde başladığı gazetecilik mesleğinde 30. yılını dolduran Ruşen Çakır bir süredir kişisel web sitesinde 30 yıldan hatırladıklarım başlıklı bir dizi yazı kaleme alıyor.

Çakır, Habertürk gazetesine taşımadığı bu yazılarında şimdiye kadar 11 Eylül, Gaffar Okkan Suikasti, Erdoğan-Abromowitz buluşması, Londra Bombaları gibi konuları kaleme aldı. Dün de Fethullah Gülen ile serüvenim başlığı ile Gülen ve Cemaat ile gazeteci olarak ilişkisini yazdı.

İşte Fethullah Gülen ve cemaatiyle 30 yıllık serüvenimi “kapıdan kovulup bacadan girmeye çalışma” olarak özetleyen Ruşen Çakır'ın o yazısından çarpıcı bölümler okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ruşen Çakır'ın içten bir şekilde 30 yıllık meslek hayatı hakkında bilançı çıkarması ve "Tabii ki Ergenekon, Balyoz, Odatv, Şike gibi soruşturmalarla birlikte yaşanan gergin süreci ilerde detaylı bir şekilde anlatmayı planlıyorum" diyerek gazeteciliğinin yakın dönemdeki olaylar karşısındaki konum ve tutumunu nasıl belirlediğini kaleme aldığı yazıları onu alkışlamamıza yol açtı.

Keşke gazetecilerin hepsi belli dönemlerde geçmişe bakıp bilanço çıkartabilseler diyerek Ruşen Çakır'ı alkışlıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR