MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır söyleşinin ardından olanları yazdı

Söyleşimizin bazı meslektaşlarımızı heyecanlandırması ne kadar olağansa, bazı siyasetçileri, özellikle de iktidar partisinden olanları heyecanlandırmaması o kadar olağandışı olurdu.

Ruşen Çakır söyleşinin ardından olanları yazdı
GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, önceki gün gazetesinde yayınlanan Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever ile söyleşisinin ardından gelen tepki ve yorumları Bir söyleşinin ardından başlığı ile köşesine taşıdı.

İşte Çakır'ın köşesinde "heyecan uyandıran" o söyleşi için yazdıkları:

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik önceki gün yayınlanan Cumuhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever söyleşimiz üzerine ilk olarak şöyle bir tweet attı: "Bugün Ruşen Çakır'ın Ahmet Sever'le yaptığı röportaj gazeteci arkadaşları heyecanlandırmışa benziyor. Aslında yeni bir şey yok."

Söyleşimizin bazı meslektaşlarımızı heyecanlandırması ne kadar olağansa, bazı siyasetçileri, özellikle de iktidar partisinden olanları heyecanlandırmaması o kadar olağandışı olurdu. Nitekim Çelik'in peş peşe yazdığı tweetlerde de bu heyecandan izler görünüyordu. Çünkü kendisinin ileri sürdüğünün aksine yeni şey "yok" değil "pek çok"tu.

Aslında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ve ikinci kez seçilip seçilmeyeceği konusunda iktidar partisinin attığı adımlar ve önde gelen bazı isimlerin yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğunu kestirmek güç değildi.

Bu açıdan bakıldığında Sever bize bildiğimiz, en azından tahmin ettiğimiz bir şey söyledi, yani şaşırmadık. Ama bugüne kadar sessiz kalmış olan Gül'ün, sözcüsü üzerinden, dolaylı da olsa rahatsızlık, sitem ve şikayetlerini kapsamlı bir şekilde dile getirmiş olması yeni ve şaşırtıcı bir olguydu.

ÇOK OKUNANLAR