MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır Mehmet Altan röportajını anlattı!

Ruşen Çakır, Vatan'daki köşesinde Mehmet Altan ile yaptığı röportajı yorumladı. İşte Çakır'ın yazdıkları...

Ruşen Çakır Mehmet Altan röportajını anlattı!
GAZETECİLER.COM - Pazar günü Mehmet Altan ile yaptığı röportajı yorumlayan Vatan yazarı Ruşen Çakır, "Altan'ın Star Gazetesi ile arasında geçenler normal şartlarda bizleri pek ilgilendirmez, ancak onun askeri dönemlerde bile kendisine kimsenin karışmaya cüret etmediğini hatırlatıp, böyle bir "densizlik" ile ilk kez karşılaştığını söylemesi anlamlıdır." dedi ve şöyle devam etti:

"Altan'ın Star Gazetesi'ndeki yazılarını aksatmadan takip etmiş ve NTV'de çalıştığım günlerde kendisini değişik vesilelerle tartışma programlarına konuk etmiş birisi olarak onun işini kaybettikten sonra görüşlerini değiştirmiş olduğu şeklindeki yorumlara en hafifiyle gülüp geçiyorum.

Aradaki muazzam farkı yine de hatırlatalım: Mehmet Altan AKP'yi oyunu (sistemi) değil sadece oyuncuları değiştirdiği için eleştirirken, "biz haklı çıktık" diyenlerin AKP'den en büyük şikayetleri oyuna da dokunması ihtimaliydi ki hâlâ öyle. Daha da açacak olursak, Türkiye'nin cami ile kışla arasında sıkışmasından korkan birinin, sırtını her ne olursa olsun kışlaya dayayan/dayamak isteyenlerle aynı saflarda olması asla mümkün değildir.

SAHİCİ VE VERİMLİ TARTIŞMALAR

Altan'ın sözlerinin, toplumun büyük bölümünde, kısır polemiklerin ötesinde sahici ve verimli tartışmalara kapı aralamış olduğunu memnuniyetle gözlemliyorum. Örneğin ülkemiz muhafazakârları içinde AKP hükümetine sadece "Kemalizm'den rövanş" misyonu yüklemeyenlerin, ondan ülkeyi gerçek anlamda demokratikleştirmesini bekleyenlerin sayısının hiç de yabana atılmayacak kadar fazla olduğunu bu vesileyle bir kez daha gördük. Eğer bu kesimler, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere siyasi iktidarın her türlü eleştiriden aşırı rahatsız olmasından ürkmeyip Altan ve benzeri şahsiyetlerin dile getirdikleri itirazları sahiplenirlerse hepimizin hayrına olur. Aksi takdirde, daha önce bir dizi örneğini gördüğümüz gibi dile getirilen eleştirilerin üzerini örtmek için eleştiri sahiplerinin itibarsızlaştırılmasına tanık oluruz ki Paul Auster'i bile "Ergenekoncu" ilan edebilen bir zihniyetten her şey beklenir.

ÇOK OKUNANLAR