MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır hem nalına hem mıhına vuruyor

İktidarın gazetecilere ve basın özgürlüğüne yönelik tavrını eleştiren Vatan yazarı muhalefetin de iktidardan aşağı kalmadığını yazdı...

Ruşen Çakır hem nalına hem mıhına vuruyor
GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, köşesinde gazetecilerin her güç odağı tarafından günah keçisi gibi görünmesini eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Siyasi iktidarın gazetecileri tutuklamak, hapse atmakla kalmadığını; ülkedeki pek çok şeyin değişmesine rağmen gazetecilere yönelik geçmiş yıllardaki söylemlerini değişmediğini örnekleriyle aktaran Çakır, ardından basın özgürlüğüne yönelik saldırıların sadece iktidardan değil muhalefetten de geldiğini anlattı.

"Öyle bir ülkeyiz ki basın özgürlüğü ihlalleri sadece siyasi iktidardan kaynaklanmıyor. İşini yapmayan ya da kötü yapan herkes gazetecileri günah keçisi olarak kullanmak istiyor. Bunun son örneği Bugün Gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya’nın TBMM’de CHP Gençlik Kollan Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Milletvekili Faik Tünaydın’ın danışmanı Yavuz Demir’in sözlü saldırısına maruz kalması.

Ezelhan’ın hangi haber yüzünden saldırıya uğradığını bilmiyorum, merak da etmiyorum. Çünkü siyasi iktidardan kaynaklı basın özgürlüğü ihlallerinin takipçisi olması beklenen ana muhalefet partisinden bu tür bir saldırı gelmesi tek kelimeyle utanç verici ve hayli düşündürücü.

Bu arada CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun olaydan üzüntü duyduğunu biliyoruz ama saldırganların görevlerine devam edecekleri yolunda çok güçlü iddialar var. Söylenenlere göre, kimi CHP’liler “yandaş medyanın eline koz vermeyelim” diye istifa veya azil seçeneklerine karşı çıkıyorlarmış. “Herhalde bu söylentiler doğru değildir” diyelim ve olayın takipçisi olalım."
ÇOK OKUNANLAR