MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır Cemaat medyasından özeleştiri istedi!

Vatan yazarı Ruşen Çakır, Today's Zaman gazetesinde çıkan hükümet eleştirilerini köşesinde değerlendirdi, cemaat medyasına özeleştiri çağrısı yaptı.

Ruşen Çakır Cemaat medyasından özeleştiri istedi!
GAZETECİLER.COM
Gülen Cemaati bünyesinde medya organlarında çıkan AKP eleştirileri giderek sertleşirken çatışmanın aleniyet kazanması köşe yazarlarının da gündeminden düşmüyor. Cemaat-AKP çatışmasına dönük yorumlarıyla dikkat çeken Vatan yazarı Ruşen Çakır, Today's Zaman gazetesinde çıkan hükümet eleştirilerini köşesinde değerlendirdi.

CEMAAT MEDYASI ÖNCE ÖZELEŞTİRİ VERMELİ

Cemaat'e bağlı yazarların hükümete yönelttiği eleştirilerin haklı ve isabetli olduğunu teslim eden Ruşen Çakır, eski defterleri açtı ve cemaat medyasına özeleştiri çağrısı yaptı. "Gülen cemaati medyasının tam da bugün şikâyet ettikleri hususlarda göstermiş oldukları “üstün“ performansı da yakından biliyoruz" diyen Çakır "özeleştiri şart" vurgusuyla yeni bir tartışmanın da kapısını aralamış oldu.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Bugünlük bitirirken son bir nokta: Gülen cemaatinin yayın organları ve oralarda yazan, yöneticilik yapan cemaatle organik ilişki içindeki bazı meslektaşlarımız, son dönemde demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü konusunda çok doğru şeyler söylüyorlar ve siyasi iktidar çevrelerinden geldiğini iddia ettikleri baskı, manipülasyon, çarpıtma ve dezenformasyonlardan şikâyet ediyorlar.

Ama biz, Gülen cemaati medyasının tam da bugün şikâyet ettikleri hususlarda göstermiş oldukları “üstün“ performansı da yakından biliyoruz; bizzat yaşadık ve bunlardan bizzat mağdur olduk. Bugünkü pozisyonlarında inandırıcı olmaları için siyasi iktidara karşı yönelttikleri kapsamlı, isabetli ve sert eleştiriyle aynı ölçüde kapsamlı, isabetli ve sert bir özeleştiri yapmaları şart.

RUŞEN ÇAKIR'IN TÜM YAZILARI