MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır AKP medyasını Nedim Şener'le vurdu

AKP medyasındaki Nedim Şener ve Hanefi Avcı gösterilen ilgiyi eleştiren Ruşen Çakır ortada açık bir samimiyetsizlik olduğunu yazdı.

Ruşen Çakır AKP medyasını Nedim Şener'le vurdu
GAZETECİLER.COM
AKP ile cemaat arasındaki kavganın özgeçmişini değerlendiren Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, AKP medyasındaki Nedim Şener ve Hanef Avcı aşkını eleştirdi.

Bu savaşın kaçınılmaz olduğunu ve ilk taşı cemaatin attığını savunan Ruşen Çakır, hükümete yakın medyada Nedim Şener ve Hanefi Avcı'ya gösterdiği ilginin "samimiyetsiz" olduğunu yazdı. "Hükümet ve onun destekleyen medya ile gazeteciler bu kişilere Cemaat’in komplo kurmuş olduğunu dün de biliyorlardı, fakat ittifakın selameti açısından seslerini çıkartmadılar." diyen Çakır hükümet çevrelerinin "bizi kandırdılar" savının gerçek olmadığını vurguladı.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Kimse kimseyi kandırmadı
 
Başından beri Hanefi Avcı’ya kurulmuş olan komploya sürekli olarak itiraz etmiş olan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nu tenzih ederim ama Sabah Gazetesi’nin cezaevine üç kişi birden yollayıp eski polis şefinin sözlerini manşete taşımış olmasına en hafifinden "samimiyetsizlik" demek gerekir. Benzer bir durum Nedim Şener’e gösterilen ilgide de karşımıza çıkıyor. Hükümet ve onun destekleyen medya ile gazeteciler bu kişilere Cemaat’in komplo kurmuş olduğunu dün de biliyorlardı, fakat ittifakın selameti açısından seslerini çıkartmadılar. Tıpkı, bugün yeniden yargılama ihtimali bulunan Ergenekon, Balyoz vb. davalardaki sahtecilik ve usulsüzlük iddialarına kulaklarını kapamış olmaları gibi.
Dolayısıyla hükümet ve destekçilerinin Cemaat ile savaşmalarını "bizi kandırmışlar, bizi kullanmışlar" gibi gerekçelerle izah etmeye çalışmalarına fazla itibar etmemek gerekir. Herkes her şeyin farkında ve bilincindeydi, kimse kimseyi kandırmadı; sadece karşılıklı rahatsızlıklar geçici olarak sineye çekildi.
Ve gün geldi zincir koptu, çünkü zincirin kopmaması mümkün değildi.

RUŞEN ÇAKIR TÜM YAZILARI