MEDYA KÖŞESİ

RTÜK uyarısı; çıplak sevişilemez

Bu kez CNBC-e ve E2 kanalları uyarı furyasına maruz kaldı. Nedeni de iki ünlü dizi...

RTÜK uyarısı; çıplak sevişilemez

RTÜK; CNBC-e ve E2 kanallarına uyarı yağdırdı! Eğer uyarılar dikkate alınmazsa 'Nip/Tuck' ve 'Gossip Girl' dizilerine bir ile 12 bölüm yayın yasağı getirilecek. RTÜK'ün raporunda "Nip/Tuck'ta cinsel ilişki sahnelerinde çiftler çıplak bir halde sevişirken ekrana getirilmektedir" uyarısı yer alıyor. Ayrıca ameliyat sahnelerinin yakın çekimde verildiği uyarısında bulunuluyor.

Abartılı
'Gossip Girl' için yazılan uyarı raporu da şöyle: "8 Eylül 2009 tarihinde saat 20.00'de yayınlanan dizide gençlerin sevişme, öpüşme sahneleri senaryonun gerektirmediği kadar abartılı bir şekilde verilmektedir. Ayrıca gençlerin yaşadıkları yasak aşklar ve bu aşklarıyla olan abartılı sevişme sahneleri de açıkça ekrana yansıtılmaktadır..."

Rtük'ün Nip/Tuck ve Gossip Girl açılımı
RTÜK, 'Nip/Tuck' ve 'Gossip Girl' dizilerine uyarı gönderdi... Eğer RTÜK'ün isteği doğrultusunda diziler makaslanmazsa, söz konusu yapımlar 1 ile 12 kez yayın durdurma cezası alacak... Önce 'Nip/Tuck'tan başlayalım... İşte RTÜK'ün sitesinde diziye dair yaptığı uyarılardan bazı bölümler: "Nip/Tuck dizisinde ameliyatlar her hangi bir kapatma tekniği uygulanmaksınız ekrana getirilmekte... Dizide 2 Eylül 2009'da saat 22.43'te yayınlanmaya başlanan cinsel ilişki sahnelerinde, çiftler birbirleriyle çıplak bir halde sevişirken ekrana getirilmektedir... Uzman raporunda yer alan saat 22.49'da yayınlanmaya başlanan ameliyat sahnesinde, insan vücudunun kesilme görüntüleri tüm çıplaklığıyla ekrana getirilmiştir..."

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar