ROK: Yanmaz kefenle Yılmaz Özdil'in kitabı aynıdır
Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, karşıt mahallelerde gündeme gelen "yanmaz kefen" ve "Yılmaz Özdil'in 2500 TL'ye sattığı Mustafa Kemal kitabı" için "ikisi de hurafedir, aynıdır" ifadesini kullandı.
Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz programında "Ümit Zileli, arkadaşın, bunu söyleyemezsin ama Yılmaz Özdil'in 2500 liralık kitp olayıyla yanmaz kefen arasında fark yoktur. İkisi de hurafe. Ben gördüm Kırmızı Kedi kitabevinde ortada dolanıyor. Tavaf ediliyordu kitap!" dedi. Konuklardan Ümit Zileli, Rasim Ozan Kütahyalı'ya "Saçmalama! Bunu söyleneme müsaade etmem!" diyerek tepki gösterdi.
Din istismarı yaparak yanmaz kefen satan şarlatanlarla Atatürk istismarı yaparak 2500 TL’ye “Mustafa Kemal” kutsal kitabı satan Yılmaz Özdil zihniyeti arasında bir milim bile fark yoktur!İkisi de hurafe, ikisi de üfürükçülük. Zileli Özdil’i koruyor ama gerçek bu. Videoyu izleyin. pic.twitter.com/lGB0eKQtBg
— Rasim Ozan Kütahyalı (@RasimOzan_K) December 27, 2020
2500 TL'LİK MUSTAFA KEMAL KİTABI
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabının özel basımı Atatürk'ün doğum yılı olan 1881 adet basılmış, her biri 2500 TL'den satılmıştı. Konuyl ailgili yoğun tepki gelmesi üzerine Özdil, "Bu koleksiyon kitabı, elektrik faturası değil. Doğalgaz faturası değil. Ödemek zorunda değilsin. Almaya mecbur değilsin. Mustafa Kemal'i okumak istiyorsan, aynı içerikteki Mustafa Kemal kitabı zaten her bütçeye uygun fiyatıyla var, özellikle internet üzerinden etiket mümkün. İkincisi… Sponsor bulup noter çekilişiyle 1881 talihliye bedava dağıtabilirdik. Ben kendi payıma, Mustafa Kemal kitabının kapağına adımı bile koymadım. Mustafa Kemal'i neden herhangi bir şirketin promosyon malzemesi yapayım? Biz bu kitabı Mustafa Kemal'i yüceltmek için ürettik" dedi.
YANMAZ KEFEN TARTIŞMASI
Yanmaz kefen ise "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye atıfla gündeme gelmişti. Ünlü, böyle bir şey söylemediğini belirtse de konu uzun süre bu şekilde gündemde kalmış, daha sonra Bursa'da "yanmaz kefen" satıldığı ortaya çıkmıştı.