MEDYA KÖŞESİ

Rıdvan Memi'ye Ateş Hattı desteği!

Yıllarca TRT'de Ateş Hattı programını yapan Reha Muhtar, İpekçi'nin katili Ağca'yı ekrana çıkaran ve konuştuturan Rıdvan Memi'ye destek yazısı kaleme aldı.

Rıdvan Memi'ye Ateş Hattı desteği!
GAZETECİLER.COM - TRT ekranlarında yıllarca Ateş Hattı isimli programı yapan Reha Muhtar, Vatan gazetesindeki köşesinde "Mehmet Ali Ağca'nın TRT'ye çıkması "Katili nasıl TRT'ye çıkartırsınız" diye eleştirenleri" sert bir dil ile eleştirdi.  

"Arkadaş Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın 2010 yılında TRT'ye çıkması "rezil ve ayıp ve gazetecilik etiğine aykırı" da, aynı Mehmet Ali Ağca'nın 3 Ekim 1988 günü aynı TRT'ye çıkması "ayıp, rezil ve etik dışı" değil mi?..

Üstelik 3 Ekim 1988 günü, Mehmet Ali Ağca'yla İtalyan cezaevine girip, saatlerce o röportajı yapan gazeteci kimdi?...

Mehmet Ali Birand...
Nerede yayınladı o röportajı?..
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda; yani TRT'de...
Hangi programda?..
32.Gün'de..."

Peki katil Mehmet Ali Ağca'yı TRT ekranlarına çıkartan gazeteci Mehmet Ali Birand kim?..
Abdi İpekçi'nin, gazeteciliğe başlattığı, Milliyet gazetesine aldığı, onun yetiştirdiği emek verdiği, Brüksel'e gönderdiği bir gazeteci...
O TRT'de onbinlerce dolar aldığı programda Mehmet Ali Ağca'yı çıkartacak, Rıdvan Memi çıkarttığında "Ayıp, rezil ve etik dışı olacak..."

Yazısının finalinde  "Zavallı Rıdvan... Daha çook yiyeceksin bu saldırıları... Türkiye'de en kolay şey TRT'ye saldırmaktır... Onu koruyan bir medya grubu yoktur çünkü... Herkes kabadayılığı TRT üzerinden yapar... Nasılsa "sen ne diyorsun arkadaş" diyecek çıkmayacaktır..." diyen Muhtar'ın köşesini okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR