MEDYA KÖŞESİ

Reha Muhtar neden umutsuz?

Vatan yazarı Reha Muhtar, 31 yıl önce ilk kez gittiği Londra ile bugünkü İstanbul'u karşılaştırınca neden umudunu yitiriyor? İşte ayrıntılar...

Reha Muhtar neden umutsuz?
GAZETECİLER.COM - Vatan yazarı Reha Muhtar, bugün köşesinde 31 yıl önce ilk kez gittiği Londra'yı anlattı. Muhtar yazısında Referandum için dün Bodrum'dan İstanbul'a dönüş yolunda gördüklerini 31 yıl önceki Londra ile karşılaştırınca umutsuzluğa kapıldığını yazdı.

İşte Muhtar'ın kaleminden iki şehrin 31 yıllık değişiminin öyküsü...

"Önceki gece İstanbul Atatürk Havaalanı'na 50 yaşlarında bir gazeteci indi... Bagajını alıp, kapıya yöneldi... Kapının dışında inanılmaz bir kalabalık vardı...

Bu kadar yoğun bir kalabalığı 31 yıl öncesinin Londra akşamından hatırlıyordu 50 yaşındaki gazeteci... Gri bir renk vardı havaalanında... Ne farklı bir giyim, ne farklı bir renk, ne egzantrik bir saç modeli, ne değişik bir yaşamı aksettiren farklı bir tarz?..

Hiçbir şey yoktu...

Sıradan birbirine benzeyen insanlar, birbirine benzeyen hayatlar, birbirinin kopyası tarzlar...  Bu kadar yıl sonra havaalanında türbanlı kadınların fazlalaşmış olduğunu gördü... Önemli değildi onların fazlalaşması... Önemli olan farklının olmamasıydı... Demokrasi sadece türbana verilen özgürlüğün adı mıydı?.. Sadece inanca yönelik özgürlüğün adı mıydı?.. Sözgelimi "Horoz kafalı punk"ın özgürlüğü, özgürlük değil miydi?..

Abes gelen, absürd hatta zırva bulduğumuz şeylerin özgürlüğü bireysel özgürlüklerin bir parçası değil miydi?"

Reha Muhtar
'ın köşe yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR