GÜNÜN MUHABİRİ

Ramazan Yavuz

DHA

Ramazan Yavuz
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul, Türkmen kasabası Telafer ve ardından Ezidilerinin yoğun yaşadığı Şengal (Sincar) İlçesi'ni ele geçirdikten sonra katliam yaptı.

Ezidi köylerine yönelik katliamın izlerini DHA muhabiri Ramazan Yavuz görüntüledi.

Yaklaşık 120 bin Ezidinin yerinden olmasına yol açan IŞİD saldırılarında yaşamını yitirenlerin kan izleri, boşaltılmış köylerdeki evlerin odalarında, girişlerinde ve merdivenlerinde halen duruyor.

Şengal'de oluşturulan güvenlik korıdorundan onbinlerce Ezidi geçerek kurtulurken, halen yüzlercesi dağda oluşturdukları korunaklarda barınıyor.

Ezidi ailelerin kaçarken yürüyemedikleri için mağara kovuklarında yanlarına su bırakarak terk ettikleri yaşlılardan sağ kalanlar ise dönen yakınları tarafından kurtarılıyor.

Deneme

KATLİAM DEVAM EDİYOR 

IŞİD'in 2 hafta önce ele geçirdiği Musul'un Şengal (Sincar) ilçe merkezi ile köylerinde katliam haberleri gelmeye devam ediyor. 

Şengal ilçe merkezinin yanı sıra köylerinde Ezidiler'e de yönelerek katliamlar yapan IŞİD'i durdurmak için Suriye'deki Kürtler'in 3 kantonunu ilan ettiği Rojava (batı) denilen bölgesinin silahlı gücü Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile sonradan Kandil Dağı'ndan gönderilen PKK'lıların oluşturduğu güvenlik koridorundan şimdiye kadar yaklaşık 120 bin Ezidi'nin geçiş yaptığı ifade edildi.

Deneme

DHA muhabiri Ramazan Yavuz katliama ait bu çarpıcı görüntüler ile günün muhabiri olmayı da haketti.

ÇOK OKUNANLAR