MEDYA KÖŞESİ

Ragıp Duran yazdı, Bumin – Dumanlı tartışıyor

Kürşat Bumin bugün Ragıp Duran’a hak verirken, Ekrem Dumanlı’ya bazı sorular soruyor…

Ragıp Duran yazdı, Bumin – Dumanlı tartışıyor
GAZETECİLER.COM
Hatırlayacaksınız; Ragıp Duran, Le Monde'da “Gülen Cemaati Eğitim Kurumları” ile ilgili olarak yer alan haber metni ile bu haberin Zaman gazetesinde yer alan tanıtımını karşılaştıran güzel bir yazı yayımladı.
Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı da 11. Ocak.2010 yayımlanan “Medyada yeni dönem” başlıklı yazısına eklediği bir notta “Biraz insaf lütfen!” dedi...
Kime?..
Ragıp Duran’a
Kürşat Bumin bugün Ragıp Duran’a hak verirken, Ekrem Dumanlı’ya bazı sorular soruyor…
Yazısına “Ragıp Duran'a 'okuduğunu anlama' dersi!” başlığını koyan Bumin şöyle devam ediyor…
 
 
Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, dün (11 / Ocak/ 2010) yayımlanan “Medyada yeni dönem” başlıklı yazısına eklediği bir notta “Biraz insaf lütfen!” diyor.
Gülen Cemaati'nin Paris'te açtığı ilk ortaokula ilişkin Le Monde gazetesinin yayımladığı haberi okumuştum. Hatta birkaç gündür bu haberden hareketle ortaya birkaç soru atmayı da tasarlıyordum. Oysa Dumanlı'nın yazısından öğreniyorum ki, tartışma çoktan başlamış bile…
Yıllar önce Türkçe'ye “apoletli medya” gibi çok yerinde ve çok işlevsel bir kavram hediye etmiş olan Ragıp Duran, erken davranarak, Le Monde'da yer alan haber metni ile bu haberin Zaman gazetesinde yer alan tanıtımını karşılaştıran güzel bir yazı yayımlamış.
Ekrem Dumanlı, sözünü ettiğim notunda, Duran'ın “kafa karıştırıcı bir yol” izlediğinden şikayetçi.
Oysa tam tersine, Duran'ın yazısı son derece “kafa açıcı” nitelikte. Ortada en ufak bir “insafsızlık” da yok. İki yazı yan yana konmuş ve Fransız gazetesinin haberinde atlanan (isterseniz “ihmal edilen” diyelim!) son derece önemli bölümler alt alta bir güzel sıralanmış.
Lafı fazla uzatmamak için, Duran'ın yazısında altı çizilen bu “ihmaller”den birkaçını aktarmakla yetineyim:
 
 
Kürşat Bumin’in soruları bundan sonra başlıyor ve yazısını bağlarken, Gülen Cemaati’ne “ait” oldukları iddia edilen okulların misyonu sorgulanıyor.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar