MEDYA KÖŞESİ

Radikal'in akil adamı canlı yayında çıldırdı!

Radikal'in akil adamı Tarhan Erdem Anayasa Mahkemesi'nin referandum kararına sert tepki gösterirken canlı yayında adeta çıldırdı.

Radikal'in akil adamı canlı yayında çıldırdı!
GAZETECİLER.COM
Anayasa Mahkemesi'nin referandum kararına dair kısmi iptal kararı vermesiyle başlaan tartışmalar ekranlara da damga vurdu. NTV ekranlarında konuyu değerlendiren Radikal yazarı Tarhan Erdem karara sert tepki gösterdi. Radikal'in akil adamı canlı yayında adeta çıldırdı.

Erdem mahkemeyi topa tutarken hükümetin acilen erken seçime gitmesi gerektiğini söyledi. Mahkemenin siyasi bir karar aldığını söyleyen Erdem 'Bu HSYK ve Anayasa Mahkemesi Kuran'ın kelamı mıdır?' diye sordu.
 
"Anayasa Mahkemesi sadece şekil olarak inceleme yapabilir bu yanıyla bu karar bence yanlış. Ayrıca bu henüz bir kanun değildi. Referanduma gidecek metindi bu sonuçta. Oylamadan sonra resmi gazetede yayınlanacak ve kanun haline gelecekti. Ondan sonra mahkemeye gidebilirdi. Mahkeme bu nedenle 'bu henüz bir kanun değildir' diyerek incelemeden geri göndermeliydi."


Tarhan Erdem "Meclis'te artık hiçbir kanun çıkarılamayacağını savunarak "Eğer siz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Anayasa Mahkemesi ile ilgili herhangi bir maddeyi değiştiremiyorsanız ve bu Anayasa'nın temel maddelerine aykırı bulunuyorsa temel maddelerine aykırı görülen maddeler değiştirilemeyecekse burada Yasama Meclisi artık yoktur " dedi.

İşte o anlar:

Yorumlar