MEDYA KÖŞESİ

Radikal'de kimse YAZARLARI okumuyor!

Radikal gazetesi yazıişlerinden kimsenin köşe yazarlarının yazılarını okumadığı bugün yayınlanan bir notla ortaya çıktı.

Radikal'de kimse YAZARLARI okumuyor!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Radikal gazetesi yazarı Yıldırım Türker bugün köşesinde bir not yayınladı. İki cümlelik notta gazetesinin yazıişlerine ağır bir eleştiri getiren Türker'in notu, ilginç bir durumu da ortaya çıkardı.

GAZETECİLER.COM'UN NOTU
Yıldırım Türker "o mail ile benim hiç bir ilgim yok. Israrın nedenini de anlamıyorum" diyor ama anlaşılan o ki sözünü Radikal yazı işlerine dinletemiyor.

Aklımıza bir başka yöntem geldi.

Telefonlarının dinlendiğini öğrenen Hasan Celal Güzel, telefonu açtığı zaman konuşmaya başlamadan, alo demeden "Evvela mahsusen bu telefonu dinleyenin de dinletenin de kayda alanın da" diye başlayıp sövüp sayarmış. Ta ki kendisini dinleyen memurun gelip "Emir kuluyum, dinliyorum diye bana küfretmeyin lütfen" demesine kadar...

Belki de Yıldırım Türker böyle bir yöntem ile yazı işlerindekilere sözünü dinletebilir. Belli mi olur...
Gazetenin yazı işlerindeki ismlerin hiç biri anlaşılan o ki Türker de dahil, hiç bir yazarın köşe yazısını okumuyor.

Daha önce Oktay Ekşi'nin başına gelenler hatırlanınca, köşe yazılarının hukuki açıdan bir sorun yaratmaması için okunmuş olması gerektiği de ortada. Ancak Türker'in gazetesinin davranışını eleştirdiği satırların hemen altına, eleştiriye konu olan meselenin tekrarlanması okurları hayrete düşürdü.

İKİ CÜMLELİK NOT İLE GAZETESİNE ÇAKTI


Türker'in bugün yayınlanan "Kısa 'süper vali'ler" başlıklı köşe yazısında, 20 yıl öncesine gitmek isteyen AKP'ye bazı hatırlatmalarda bulunduktan sonra, süper valililer ile ilgili geçmişi mercek altına aldı.

Yazının altına koyduğu bir notta ise Türker gazetesine ilginç bir eleştiri yaptı: 

Bir süredir yazılarımın altında verilen mail adresiyle hiçbir ilgim yoktur, olmamıştır. Israrla yayımlanıyor olmasına ne anlam vereyim, bilemiyorum.

Ancak bu eleştiriye Radikal editörlerinin  pek dikkat etmediği ortada. Çünkü tam da bu notun altında Yıldırım Türker'in hiç bir ilgim yoktur dediği o mail adresine yer verildi.

İŞTE O NOT VE O MAİL ADRESİ


Deneme