MEDYA KÖŞESİ

Radikal yazarı Star gazetesini fena tiye aldı!

Gazeteci Başbakan'dan harçlık alır mı tartışması tam gaz sürerken Özgür Mumcu'nun ironik yazısı muhafazakar mahalleyi çok kızdıracak gibi gözüküyor...

Radikal yazarı Star gazetesini fena tiye aldı!
GAZETECİLER.COM
Başbakan'dan bayram harçlığı alan muhabir polemiği Radikal gazetesi sayfalarında devam ediyor. Özgür Mumcu bugünkü köşesinde harçlık tartışması üzerinden muhafazakar mahalleyi tiye alırken günün en ironik yazısına imza attı. Hükümete yakın gazetelerde son dönem öne çıkan söylemle dalga geçen Mumcu, özellikle Star gazetesinn “Gezizekâlılar bayram ruhunu da anlamadı” haberini diline doladı.

İşte Mumcu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Mızmızlanmayı ve her şeye itiraz etmeyi muhalefet zanneden, artık alıştığımız bazı kesimler bu harçlık işine çok kızdı.

Bunlara en güzel cevabı ise Star gazetesi verdi. Şu başlıkla: “Gezizekâlılar bayram ruhunu da anlamadı”.

Milletin özdeğerlerine uzak bu kesimler bayram nedir bilmezler. Biliyorsunuz AKP iktidarından önce İttihatçı zihniyet bayramları yasaklamıştı.

Bu memlekette inananlar, bodrumlarda gizlice kurban kesmekte, çocuklara harçlık gece yarısından sonra gizlilik yeminleri ettirilerek verilmekteydi.

Kurban Bayramı’nda büyük ve küçükbaş hayvan satışına sınırlamalar getiriliyor, Ramazan Bayramı’nda likör içmeyenlerin affedersiniz sokaklarda yüzlerine tükürülüyordu.

Biz bunları hep yaşadık.

Bu milletin şahlanışını, kendi kimliğiyle hayatına sahip çıkmasını engellemek isteyenler için bayramlar büyük bir tehditti. Milletin zihin kökünü kurutmak isteyen bu şahsiyetsiz zalimlerin elinden çok çektik.

Bereket, nurlu ufuklarla yeni bir şafak doğdu. Başbakan’da simgeleşen bir uyanışla özdeğerlerimize yeniden kavuştuk. Bu vesileyle bayramlar da coşkuyla tekrar kutlanmaya başladı.

Bunlar, oruç tutanların kollarını bağlayıp burunlarını sıkıp zorla yemek yedirdiler.

Bunlar, kurbanlıkları kaçırıp doğaya saldılar. Memleketin ovalarını, doğaya salındığı için vahşileşmiş danalar, koyunlar kapladı. İnançsızlığın ve zulmün bu hazin manzarasını insanın içi acımadan hatırlaması mümkün mü?

Bunlar, harçlık verenleri ‘nereden buldun’ kanunlarıyla yolsuzlukla suçladılar.

Torunlarına harçlık verdiği için hapishanelerde çürüyen dedeleri de mi unuttunuz?

O günler geride kaldı. Artık devlet baba gazeteci çocuklarına harçlık dağıtabiliyor.

Bugüne dek hiç bayram görmemiş baskıcı zihniyetin temsilcileri ise buna şaşırıyor.

Oysa bir gün büyüklerinin elini öpüp bayram harçlığı almış olsalardı bu cahil tepkiyi vermeyeceklerdi.

ÖZGÜR MUMCU'NUN TÜM YAZILARI...