MEDYA KÖŞESİ

Radikal yazarı Ahmet Hakan'a fena çaktı

Radikal yazarı Ersin Tokgöz bugünü Ahmet Hakan'a ayırmış. Tokgöz, Ahmet Hakan'ı adeta ümitsiz bir vaka olarak görüyor.

Radikal yazarı Ahmet Hakan'a fena çaktı

GAZETECİLER.COM

Radikal yazarı Ersin tokgöz bugünü Ahmet Hakan'a ayırmış. Tokgöz, Ahmet Hakan'ı adeta ümitsiz bir vaka olarak görüyor. Tatminsiz kalmaya mahkum buluyor Hakan'ın kişisel dünyasını. Son dönemler yazılmış en sert Ahmet Hakan yazılarından biri daha  yani...

Hakan'ın en etkin gazetede yazdığını hatırlatıyor...
Köşesi en çok alıntılanan yazar olduğunu...
Üstüne üstlük CNN Türk gibi prestijli bir kanalda program yaptığını...
Ama diyor ve şu tespitleri yapıyor; 

"Övünç verici bir mesleki parlaklık... Eh, bir gazeteci için böylesi bir etki yetmeli diyorsunuz değil mi? Bu kadar görünmek kesmeli aslında bir faniyi...

Ama kesmiyor. Ne televizyondaki konuşmaları, ne her gün yüz binlerin okuduğu gazete yazıları...Bir de gün boyu Twitter’da ona buna laf yetiştirmeler, masaları dikizleyip canlı yayın yapmalar. Diyebilirsiniz ki işte iletişim sevdası, işte kafasına göre takılan özgür ruh.Ama değil.

TATMİNSİZ ERGEN GİBİ

Ahmet Hakan’ınki ne bir iletişim sevdası, ne kafasına göre takılma hali. Mastürbasyon döneminden sonra ne yaşarsa yaşasın kaçıp kaçıp o ana dönen tatminsiz ergenin “geç” halinden başka bir şey değil. Kendi kendini tatmin etmeye çalışırken ikiye, üçe ayrılan bilinç ve bu ayrılmalardan payına düşen tatminsizlik.

Kolay mı?

KAYIP YILLARIN HINCI

Kanınızın en deli aktığı dönemde her türlü nefsi kısıtlamanın görece kutsal olduğu bir iklimde seyredeceksiniz. Şöhretin tadını şöyle kenarından tadacaksınız ama ait olduğunuz cemaat nedeniyle isteklerinize hep ket vuracaksınız. Günlerden bir gün, o cemaati terk edip o yasakları yıkmanın hazzını yüksek sesle haykırarak, kayıp yıllarınızın hıncını çıkaracaksınız. Gidemediğiniz tüm ortamlara akacak, kaybı telafiye konsantre bir adanmışlıkla yeni dostluklarınızı da, nefretlerinizi de, öfkelerinizi de hep ama hep tezahürat eşliğinde yaşayacaksınız.

Ya arkadaşlarınızla, ya düşmanlarınızla, olmazsa kendi kendinizle... Dalaşacaksınız. Ama hep tezahürat eşliğinde...

MUHAFAZAKAR JÖNÜN FLÖRT DÜĞÜMÜ

O Düğüm...

Ahmet Hakan Kanal 7 anchormani, ben henüz üniversitede öğrenciyken bir panelde tam da bugünkü açmazını izlemiştim gözlerinden. Muhafazakâr jön Hakan’ı hayranlıkla izleyen türbanlı öğrenciler ile Hakan arasındaki flört- ama sadece orada kalan, bir adım sonrasına gidemeyen flört- acıklı bir enstantaneydi. Panel bitti, Hakan hayran bakışlar arasında, muhtemelen boğazındaki o kocaman düğümle salondan ayrılıverdi. Geriye kalan, sadece yutkunmasıydı.

İşte şimdi Hakan’ın tüm uğraşı o düğümü çözmek için.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 7 yorum