Profil Kitap'tan Nisan bereketi...
Profil Kitap bu ay, okurlarla buluşturduğu birçok farklı türde kitap ile Nisan ayı bereketinin hakkını veriyor ve uzun zamandır merakla beklenen kitapları ilgililerine sunuyor.
Profil Kitap bu ay, okurlarla buluşturduğu birçok farklı türde kitap ile Nisan ayı bereketinin hakkını veriyor ve uzun zamandır merakla beklenen kitapları ilgililerine sunuyor.
Ah Güzel İstanbul, Vesikalı Yarim, Tatar Ramazan, Taçsız Kral gibi filmleriyle hafızalarımıza kazınan Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal’ın yazdığı öyküler, 57 yıl sonra tekrar okurlarıyla buluştu. Peyami Safa’nın önsözüyle başlayan ve içinde Safa Önal’ın usta kaleminden çıkan 19 öyküyü barındıran Dünyanın En Güzel Gemisi raflarda son zamanlarda rastlayacağımız en kıymetli eserlerden biri şüphesiz. 1950 ile 1960 yılları arasında yaşadıklarını öyküleştiren Safa Önal’ın bu kitabıyla geçmişe doğru bir yolculuk yapmak ve birbirinden kıymetli hikâyelerle buluşmak, okurlar için de bir o kadar unutulmaz bir serüven olacaktır.
Tarık Tufan’ın çarpıcı kalemiyle yazdığı öyküleri barındıran Beni Onlara Verme, edebiyat dünyasında büyük bir heyecanla beklenen bir kitap. Kendine has etkileyici, sarsıcı ve akıcı bir dille yazılan öykülerin bir araya getirilmesi ve yazarın hiçbir yerde yayımlanmayan bazı öykülerinin de dahil edilmesiyle oluşan bu kitabın sayfalarında, Beni Onlara Verme cümlesinin sizi sürüklediği atmosferle, hikâyeler içinde tekrar tekrar kaybolup kendinizi yeniden bulacağınız da ihtimaller içerisinde.
Profil Kitap’ın bu ay bizlerle buluşturduğu bir ilk kitap: Belki de Dilimden Bu Şarkı Düşmez- Arabeskin Anlatılmamış Hikâyesi. Muhammed Berdibek’in ‘arabesk’ üzerine kaleme aldığı yazılarından oluşan bu kitap, yazarın uzun yıllar boyunca gönülden bağlı olduğu, emek verdiği, araştırdığı ve kaleme aldığı anlatıları ve hikâyeleri barındırıyor. Farklı yaş gruplarında çokça insanın hayatında önemli bir yer edinmiş “arabesk”in farklı yönlerine gerçek hikâyelerle değinen ve birçok okurun arayıp da bulamadığı bilgileri paylaşan Belki de Dilimden Bu Şarkı Düşmez bir boşluğu dolduracak, dillerden ve raflardan da düşmeyecek gibi gözüküyor.
Televizyon yapımcısı ve şair kimliğiyle tanınan Serdar Tuncer’in şiir albümlerinden ve 2005’te yayımlanan Satır Arası Hikâyeler kitabından sonra, ilgiyle beklenen Delilim Yok Kalbimden Başka bu ay Profil Kitap aracılığıyla raflardaki yerini aldı. İnsanın olağan hallerine; dertlerine, hüzünlerine ve sevinçlerine değindiği bu deneme yazılarıyla Serdar Tuncer bu yönüyle hem okuyucularla samimi bir bağ kurmuş oluyor, hem de yazın hayatındaki yerini sağlamlaştırıyor.
Arka Plan Yazıları, Erhan Erken’in hatıralarına değindiği denemelerden oluşan bir kitap. Yazar’ın yine Profil Kitap’tan çıkmış Dünya Görüşü ve Zaman Tünelinden Geçerken Kritik Süreçler -İktisad ve Hayat isimli kitapları var. Yayıncılık gibi birçok sektörde çokça emeği olan Erhan Erken, kitabında yirmi seneyi aşkın bir zaman dilimindeki kaleme aldığı gezi yazıları, düşünce yazıları ve portre denemeleri için seçtiği kişiler aracılığıyla okuyucunun fikir ve ruh dünyasına dokunmayı amaçlıyor.
Radyo ve televizyonda yaptığı çeşitli programlarla ve yine çeşitli dergilerde, gazetelerde yazdığı yazılarıyla tanınan Saadettin Acar’ın ikinci kitabı Güzel Şahitlik Profil Kitap’ın bu ayki seçkilerinden bir diğeri. Yazarın 2000’li yıllardan bu yana kaleme aldığı bazı metinlerin bir araya getirilmesiyle oluşan Güzel Şahitlik, kültür ve edebiyat dünyasındaki bazı önemli kişilerin hayatlarına mütevazı bir üslupla ve akıcı bir dille değiniyor.
Şair ve yazar Güven Adıgüzel’in Kimse Kıpırdamasın(şiir), Yoksulluk Şarkıları(deneme), Kadraj Hataları(şiir), Perilerin Dili(deneme) isimli yayımlanan şiir ve deneme kitaplarından sonra 5’inci kitabı olan Yaralar ve Diğer Sebeplerden Profil Kitap aracılığıyla bu ay kitapçılardaki yerini aldı. İnsanlık tarihinin bazı kahramanlarına, efsanelerine, imparatorluklarına, acılarına ve yükselen ruhlarına edebi bir anlatım biçimiyle değinip özgün bir dille okuyuculara, düşünce ve duygu dünyasını aktaran Güven Adıgüzel’in bu kitabında “Kabuklar, yaralara âşık oluyor. Derken, zor zamanlarda bir telefonla bütün kelimeler toplanıyor. Mevzu derin!”
Türk’ün Dizi ile İmtihanı, Dizierkil Ailede Baba Rolü, Kayıp Umutlar Merkezi gibi kitaplarıyla tanınan Sema Karabıyık’ın Gerçeklik Şovundan Gerçeklik Kurgusuna isimli kitabı bu ay Profil Kitap’tan çıktı. Yazar kitabında, yaşadığımız çağdaki kapitalist düzende fark edilme çabalarının insanları sürükleyebileceği gerçeklik algısından uzak olan temsili gerçeklikleri anlatıyor ve günümüz insanının ekranla bağıntılı olan sorunlarına ayna tutuyor.