MEDYA KÖŞESİ

Polis, Kanal D muhabirini gaza boğdu!

Kanal D Haber Muhabiri Elif Ural, bugün yaşadığı eziyeti Ortadoğu'da bile görmedi...

Polis, Kanal D muhabirini gaza boğdu!

Geçtiğimiz yıl İsrail'in Gazze'yi ablukaya aldığı en sıcak günlerde hiçbir gazeteci-televizyoncunun giremediği Gazze'yi Mısır'a bağlayan tünellere girerek büyük bir başarıya imza atan Kanal D Haber Muhabiri Elif Ural, bugün yaşadığı eziyeti Ortadoğu'da bile görmedi...

 

Yeni yılda sözleşmeleri sona erecek olan itfaiyeciler, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek istedi. Polis, itfaiyecileri tazyikli su ve biber gazı sıkarak durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı Bimtaş A.Ş.'deki sözleşmeli bitecek olan itfaiyeciden bazıları bugün saat 11.00 sıralarında Fatih İtfaiye Grup Başkanlığı'nın önündeki Fatih Anıt Park'ta toplanmaya başladı.

Toplananların sayısı  saat 11.30'da 500'ü buldu. Sözleşmesi bitecek olan 930 itfaiyeciye destek veren Türk-İş'e bağlı sendikaların temsilcileri de göstericiler arasında yer aldı.

Tepkilerini dile getirmek için Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek isteyen itfaiyeciler polis engeli ile karşılaştı. Polis, yürüyüşe izin verilmeyeceği konusunda grubu ısrarla uyardı.

Yürümek isteyen itfaiyecilerin önü Çevik Kuvvet barikatıyla kesildi. İtfaiyeciler isteklerinde direndi. Bunun üzerine polis tazyikli su ve biber gazı sıktı. Bu yüzden kısa bir süre arbede yaşandı.

KAMERALAR PANİK ANLARINI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ

Arbede sırasında bazı sendika temsilcileri hafif şekilde yaralanırken basın mensupları da çok zor anlar yaşadı. İtfaiyecilerin eylemini ön sıralardan takip etmek isteyen Kanal D Haber Muhabiri Elif Ural da polisin sıktığı biber gazı ve tazyikli suya maruz kaldı.

Protestocu grubun üzerlerine sıkılan biber gazlarından kurtulmak için kaçmaya çalışması sonucu ezilme tehlikesi yaşayan Elif Ural aynı zamanda biber gazının rahatsız edici etkisine de maruz kaldı. Kalabalıkla beraber sürüklenmekten sonda kurtulan Ural'ın yaşadığı olayın şokunu bir süre üzerinden atamadığı görüldü.

www.kanaldhaber.com.tr

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar