MEDYA KÖŞESİ

Polis, Ali Atıf Bir'e emniyette neler sordu?

Rating operasyonu kapsamında emniyete davet edilerek uzman sıfatıyla bilgi veren Bugün yazarı Ali Atıf Bir gözlemlerini köşesine taşıdı...

Polis, Ali Atıf Bir'e emniyette neler sordu?
GAZETECİLER.COM
Rating operasyonu başladıktan sonra hem ekranda hem emniyette uzman sıfatıyla bilgisine başvurulan isimlerden olan iletişimci Ali Atıf Bir bugünkü yazısında emniyette yaşadıklarını anlattı.

Yetkililerle konuştuklarını detaylı anlatamayan Bir, izlenmilerini ve çerçeveyi paylaştı. Hayli olumlu izlenimlerle emniyetten ayrıldığı belli olan Bugün gazetesi yazarı, iyimser beklentiler içinde olduğunu yazmış.

İşte Ali Atıf Bir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Haberlerden de takip etmişsinizdir.
Davet üzerine Vatan Caddesi'ndeki emniyet binasına giderek operasyonu yürüten güvenlik güçlerine "uzman sıfatıyla" ölçüm sistemi hakkında bilgi verdim.

Açıkçası amir ve komiser düzeyindeki arkadaşlarımızın kısa sürede böylesine karmaşık sistem hakkında bilgilenme düzeylerinden etkilendim. Hem bilgilerin çift dikiş üzerinden gittik hem de bazı denetim sistemleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

Eğer birileri sistemi kötüye kullanarak haksız kazanç elde etmişse bu operasyonda mutlaka ortaya çıkar diye düşünüyorum. Kendi adıma bu konuda elimden gelen her yardımı yapmaya hazırım. Bir an önce bu konudaki kafa karışıklığının bitmesi lazım. 2012 zor bir yıl olacak. Ekonomik canlılık için Türkiye'nin tertemiz ölçümlere gereksinimi var.

Şunu da söyleyeyim, dikkatli olmazlarsa yeni TİAK'ın başına da aynı şeyler gelebilir. "Onun adamı, bunun adamı, bizden değil onlardan, onlardan değil bizden" gibi Türkiye'ye özgü sübjektif tartışmaları bırakıp biraz akademik uzmanlığa önem verirlerse Türkiye'deki bu tartışmaları bitirirler.

Yazının devamı için

ÇOK OKUNANLAR