MEDYA KÖŞESİ

PKK bölgede Taraf'a boykot kararı mı aldı?

Doğu illerinde Taraf gazetesinin küçümsenmeyen bir tiraja sahip olduğu biliniyor. Ancak gazetenin Tokat saldırısı sonrası aldığı tavır yeni bir durum ortaya çıkattı.

PKK bölgede Taraf'a boykot kararı mı aldı?

GAZETECİLER.COM

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin hayatını kaybettiği PKK saldırısı sonrası Taraf gazetesi en sert manşeti atan medya kurumları arasında dikkat çekmişti. Gazetenin tepe ismi Ahmet Altan da köşesinde çok sert bir PKK eleştirisi yapmıştı.

Güneydoğu ve doğu illerinde Taraf gazetesinin küçümsenmeyen bir tiraja sahip olduğu biliniyor. Ancak gazetenin Tokat saldırısı sonrası  aldığı tavır yeni bir durum ortaya çıkattı. Nereden mi  biliyoruz? Ahmet Altan'ın bugünkü yazısından. Altan bölgede PKK'nin Taraf'a karşı bir boykot eğilimde olduğunu yazmış bugün.

"Sürekli çatışacağız, sürekli savaşacağız, sürekli birbirimizi öldüreceğiz.
Bunun Kürt ya da Türk halkına faydası ne?
Biz, barışı torpilleyen Reşadiye baskınını eleştirdik diye PKK bizi tehdit ediyor, Tarafa Güneydoğu'da boykot uygulamaya çalışıyor, bazı PKK sempatizanları ağır mektuplar gönderiyor ama henüz tek bir kişiden bile "Reşadiye baskınının Kürt halkına nasıl bir yarar sağladığını" anlatan bir mektup almadım.
PKK bizi tehdit etmeyi bıraksın da bu baskından sonra yaşadığı hayal kırıklığıyla ağlayan kendi insanlarına bu "baskının" yararlarını anlatsın, anlatabiliyorsa."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum