MEDYA KÖŞESİ

Paşa ve Erdoğan medyaya çaktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine medyaya yüklendi. Neden de malum sokak olaylarıydı. Başbuğ da medyaya vurdu.

Paşa ve Erdoğan medyaya çaktı

GAZETECİLER.COM - Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ medyaya çaktı... Erdoğan, sokak terörürünün gösterilmesinden dolayı rahatsızdı, Başbuğ ise TSK'ya yönelik kasıtlı haberlerden... Mesajlarının çoğu da Taraf gazetesineydi.

Bazı açılışlar ve Şeb-i Aruz törenleri için Konya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyanın son dönemde tırmanan sokak terörüyle ilgili tavrını sert ifadelerle eleştirdi.

 
Başbakan, Kültür Park'ta yaptığı konuşmada, yine medyaya çattı. Nedeni de sokak olaylarının geniş bir şekilde medyada yer almasıydı.

SİZ KİME HİZMET EDİYORSUNUZ

Konuşmasında medyanın sokak terörüyle ilgili haberleri verme şeklinde rahatsız olduğunu söyleyen Başbakan, "Ülkede kaos varmış gibi, her gün bu olayları evire çevire yaymak suretiyle; bakıyorsunuz Türkiye'nin her yerini bir kan gölü almış gibi gösteriyorlar. Medya bu kirli tezgahın değirmenine lütfen su taşımasın.

Kime hizmet ediyorsunuz; teröre.  Bu kadar açık konuşuyorum, siz propaganda yapıyorsunuz. Bu kirli tezgahtarlara asla bu meydana bırakmayacağız. Bu süreci asla ve asla yavaşlatmayacağız
" dedi.

BAŞBUĞ DA MEDYAYA ÇAKTI


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon'da yaptığı konuşma

BAŞBUĞ'UN MESAJLARI
TSK'nın hiçbir zaman hataları örtme, suçluları koruma durumu olmamıştır. Ancak artık haksız ve mesnetsiz suçmalalara karşı da TSK sessiz kalamaz.
 
da, son dönemde TK'nın terör olaylarıyla ilişkilendirme çabası olduğunu belirterek, "Böyle ilişkilendirmeleri ve bu amaca yönelik imalı konuşmaları siyasiler, akademisyen ve medya mensupları yapamaz" dedi.

İşte Başbuğ'un söyledikleri; 

- Eleştirilere her zaman açağız. Medyanın bir kısmının varoluşlarının temel nedeni gerçek ve doğrulara dayanmayan önyargılı, özel amaç taşıyan eleştiriler yaparak TSK'yı haksız yere her gün gündemde tutmak ve TSK aleyhinre kampanya yürütmek.

- Bunlar aynı zamanda kendilerini demokrasi savunucusu olarak da göstermektedir. Demokrasiyi savunmak için, onlara göre tek çıkar yol, TSK'nın karşısında olmaktır. Ki, TSK her vesileyle demokrasi ve hukuk devletinin yanında olduğunu ifade etmektedir

"Rahatsızız..."

- İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız. Bu rahatsızlığımızı her vesileyle yetkili ve ilgili makamlara ilettiğimiz gibi, yasal olarak yapılması gerekenleri de yapıyoruz. Hem ülkesini hem milletini sevmek, hem de haksız yere TSK'ya karşı psikolojik harekat yürütmek bir arada olamaz

"Millet ne yaptığınızı biliyor"

- TSK'ya karşı kendi amaçları ve menfaatleri çerçevezinde, haksız şekilde psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki; bulunduğunuz yol-yer doğru değildir. Türk milletinin çoğunluğu da ne yaptığınızın farkındadır

 
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum