MEDYA KÖŞESİ

Paralel devlet Kanal D'nin ünlü dizisine de sızdı!

Kanal D'de yayınlanan İntikam dizisi güncel tartışmalara dahil oldu. Dizinin son bölümünde cemaat ve paralel devlet diyalogları dikkat çekti...

Paralel devlet Kanal D'nin ünlü dizisine de sızdı!
GAZETECİLER.COM
Siyasi gündemi allak bulak eden AKP ve cemaat savaşı popüler televizyon dizilerinde de karşılık bulmaya başladı. Kanal D'nin iddialı dizilerinden İntikam'ın son bölümünde gündemdeki "paralel devlet" ve "emniyet-yargı cuntası" tartışmalarına göndermeler yapıldı.

İNTİKAM'DA "PARALEL DEVLET" DİYALOGLARI

Dizide Mert Fırat ile Beren Saat'in rol aldığı bir sahnede paralel devletten söz edildi. Fırat'ın canlandırdığı karakter olan Emre, emniyette, yargıda, siyasette uzantıları olan paralel bir yapının kendi şirketini kullanmak istediğini söyledi. "Kendilerine girişim diye bir ad takmışlar.. Ama her yerdeler. Paralel bir yapılanma bu. Emniyetin içindeler, yargının içindeler siyasetin içindeler. Her yerde çok güçlü adamları var. Şimdi de benimle uğraşıyorlar.. " dediği sahne cemaate dönük suçlamaları akıllara getirdi.

AYDIN DOĞAN BU İŞE NE DER?

İntikam'da yer alan paralel devlet ve cemaat diyalogları Doğan Grubu'nun süreçte aldığı tavır düşünüldüğünde "sürpriz" sayılabilir. AKP'ye yakın medyada cemaatten yana tavır aldığı eleştirilerine hedef olan Doğan Grubu özellikle Hürriyet ve Radikal'de yapılan servis haberlerle dikkat çekmişti. Kanal D'nin ünlü dizisindeki sahneler  Doğan Grubu'nun AKP-cemaat savaşında aldığı tutuma uzak kalırken izleyenlerde şaşkınlığa yol açtı.

İşte o sahne: