MEDYA KÖŞESİ

Pamuk gibi demokrat liderimize ne oldu şaşkınlığı!

AKP'ye destek veren bazı liberal ve muhafazakar yazarların öğrenci evleri tartışması karşısındaki şaşkınlığına Ezgi Başaran'dan çarpıcı bir eleştiri geldi.

Pamuk gibi demokrat liderimize ne oldu şaşkınlığı!
GAZETECİLER.COM
Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran, Başbakan'ın son çıkışıyla şaşkına dönen kimi liberal ve muhafazakar yazarların durumunu köşesinde yorumladı.

İsim vermeden Nazlı Ilıcak ve Gülay Göktürk gibi yazarların Başbakan'ın öğrenci evleri çıkışı karşısındaki hayal kırıklığını hatırlatan Ezgi Başaran mevcut tablo için "'Pamuk gibi demokrat liderimize ne oldu?' şaşkınlığı" dedi.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Sağcı yazarlar arasında haysiyetini rantla-parayla takas etmemiş olanları, dipten gelen bu darbeyle sarsılıp, biraz da tepe sersemi olaraktan, nedamet getirdiler.

DARBE: Başbakan’ın “Kızlı-erkekli mi kalıyorlar, orada ne işler dönüyor, valiye, polise talimat verdim, öğrencilerin evleri denetlenecek” şeklindeki vahim sözleri.

NEDAMET: “Bu sözler oy için söylendiyse daha fena. Ben AK Parti’yi destekledim ama şimdi oy verdim derken utanıyorum...” Ya da... “Bu, devletin resmen ahlak bekçiliğine soyunmasıdır. Yaşam tarzının güvencesi olacağız garantisine vurulmuş ağır bir darbedir. Geri dönüşü
zordur.”

Bu yazarlarımız, veya daha genel manada, Başbakan’ın bu sözlerine “Allahım bi anda ne oldu, pamuk gibi demokrat adam gitti, evlere baskın yaparım diyen biri geldi” diye şaşıranlar Türkiyemize bir İskandinav ülkesinden dün gece misafirliğe gelmiş olabilirler diye düşünüyorum. Bu şaşkınlığı, bu çok geç kalmış uyanışı başka türlü açıklamayamıyorum çünkü.
Ya da... Siyasi öngörüsüzlüğün en yoğun miktarda görüldüğü topraklar bizimkisi olmalı. Yetmez ama evet diyen koskoca akademisyenlerin, yazarların referandum için önerilen paketin içeriğini objektif verilerden uzak yorumlayabilmelerini...
Askeri yargı ile ilgili düzenlemenin pakete son anda girmemesini...
HSYK ile ilgili düzenlemenin ise ne manaya geldiğini görmezden gelmesini de ancak bu iki ihtimal çerçevesinde yorumlayabiliyorum.
İskandinav ülkesinden Türkiye’ye şöyle bir oturmaya gelme...
Ya da müthiş siyasi öngörüsüzlük.
Zira sorarız: Neredeydiniz?

EZGİ BAŞARAN'IN TÜM YAZILARI

Deneme

Deneme

Deneme