MEDYA KÖŞESİ

Pamir'in iki Mustafa'ya da itirazı var

Balçiçek Pamir Mustaafa Alabora'yı ağırladı ortalık karıştı. Star gazetesi yanlış bir başlık attı. Mutlu ise bu başlığa göre Alabora'yı yargıladı

Pamir'in iki Mustafa'ya da itirazı var

Geçen perşembe, Söz Sende'de Balçiçek Pamir sanatçı Mustafa Alabora'yı ağırladı. Cumartesi günü Star Gazetesi'nde bu program haber yapılmıştı. Hem kaynak gösterilmemiş hem de yalan yanlış bir başlık atılmıştı. 

Balçiçek Pamir'in ilk itirazı burada Mustafa Karalioğlu'na oldu. Pamir'in ikinci itirazı ise Mustafa Mutlu'ya....

(...) Başlık aynen şöyle: "Erdoğan için canımı veririm." Haber, beraber yaptığımız programdan yapılmış. Ama öylesine yanlı öylesine yalan yanlış yapılmış ki inanamazsınız.
Üstelik başlık "Oha yani" dedirten cinsten. Benim programa gönderme tabii ki yok. O kadar emek var, onca insan çalışıp didinip her gün canlı yayında haber çıkartmaya çalışıyoruz, boşuna. Adam oturuyor sanki Alabora kendisine demeç vermiş gibi yazıyor; üstelik doğru da yazmıyor; olanı çarpıtıyor, ayıp ediyor. Bu şikayetim Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'na...

Böyle konulara olan hassasiyetini bildiğim için bu eleştiriyi ciddiye alacağını düşünüyorum. Alabora'ya bir özür borçlular.
Gelelim ikinci itirazıma...

Star Gazetesi'nde çıkan yazıdan sonra Vatan yazarı Mustafa Mutlu, Alabora'yı yerden yere vuran bir yazı yazdı. Elinde Star gazetesi vardı ve Alabora güya oraya demeç vermişti. Mutlu, erdemli bir gazeteci olarak yazılanların doğru olmadığı şıkkını düşünemedi bile; çünkü elinde gazete vardı.

Sonra olaya Fehmi Koru, nam-ı diğer Taha Kıvanç karıştı ve Mutlu'yu Alabora'yı böyle eleştirdiği için kınadı ve ben oturduğum yerde neredeyse saçımı başımı yolacak hale geldim. Tamamen uydurulmuş birtakım cümlelerin üzerine önemli yazarlar kalem oynatıyor ve tartışılan konu aslında uydurma! Alabora'nın ağzından "Erdoğan için canımı veririm" diye bir cümle çıkmadı bile.
Sadece ünlü bir cümle geçti.

"Sana katılmıyorum ama fikrini söylemen için canımı veririm" Hatta Voltaire mi, Rousseau mu o anda hatırlayamadık (aslı, Alabora'nın dediği gibi Voltaire'dir) ve Star muhabirinin yazdığı "Russel" herhalde Rousseau anlamına geliyor.
İçim bu yazıyı yazarken bile sıkıldı. Mustafa Alabora'ya hak etmediği bir yargısız infaz yapılıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar