MEDYA KÖŞESİ

Padişah'a cevap hakkı doğar mı?

"Deli İbrahim"e "deli" demek cevap hakkı doğurur... Televizyonda İstanbul'un fethini tartışmaya açmak, Fatih Sultan Mehmet o anda stüdyoda bulunmadığı için arkadan konuşmaya girer."

Padişah'a cevap hakkı doğar mı?

GAZETECİLER.COM - Ahmet Hakan bir yandan köşesinde "Fragmanını seyrettim. Tam bir çadır müsameresi..." diye yazıp  "Bu diziden yola çıkarak... "Tarihe ihanet ediliyor" demek... "Harem'in gerçek yüzü" konulu programlar yapmak... "Kanuni öyle değil, böyleydi" diye tartışmalara  girişmek... "Dizideki tarih saptırmaları" şeklinde tezler ortaya atmak... En başta... Bu diziye hak etmediği payeyi vermektir. Lütfen hiçbir şey olmamış gibi yapalım." talebinde bulunurken, bir yandan da gündemin en hararetli konusu haline gelen Muhteşem Yüzyıl'ı yazmadan duramadı.

"Gazeteci-yazar" Bekir Hazar, katıldığı bir televizyon programında şöyle feveran ediyordu:
"Şahan Gökbakar ile Berrak Tüzünataç bile mahremiyetimiz ihlal ediliyor diye mahkemeden yayın durdurma kararı aldılar. Ne yapsın Kanuni? Mezarından çıkıp mahremiyetim ihlal edildi diye yayın durdurma kararı mı aldırsın?"

Ahmet Hakan Bekir Hazar'ın sözlerini okurlarına aktardıktan sonra şöyle devam etti:

"Bekir'in bu mantığından gidersek...
- "Deli İbrahim"e "deli" demek cevap hakkı doğurur.
- Televizyonda İstanbul'un fethini tartışmaya açmak, Fatih Sultan Mehmet o anda stüdyoda bulunmadığı için arkadan konuşmaya girer.
- Abdülhamid'e "Kızıl Sultan" demek, tazminat davasına konu olur.
- "Boleyn Kızları", özel hayata müdahalenin daniskasıdır."


Ahmet Hakan
'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR