MEDYA KÖŞESİ

Özyılmazel'den İclal Aydın'a destek

"Yazar okunmuyorsa eğer, hiç yazmasın. Yazarın görevi sayfa doldurmak mı?" diyen Özyılmazel'den İclal Aydın'a destek yazısı...

Özyılmazel'den İclal Aydın'a destek

GAZETECİLER.COM - Vatan yazarı İclal Aydın'ın köşesinde kendisine kısa yazı yaz diyen editörünü konu edinmesinden sonra Ayşe Özyılmazel'den ilginç bir destek geldi. Sabah Günaydın ekinde yazan Özyılmazel, "arkadaşım" dediği İclal Aydın'a destek verirken, Ahmet Hakan'ı da inceden inceye eleştirdi.

"Editörü İclal'e "Kısa yazılar yaz" buyurmuş. Ne demek "Kısa yazılar yaz"? Şu demek: yazma! Yani yaz da yazma. Yani yaz da adam gibi yazma. Yani yaz da kısa ve öz olsun, yazı gibi değil de not gibi olsun. Yani yaz da kendin olma, mesela sen de Ahmet Hakan gibi yaz. Yani yaz da kısa kes işte, millet okumuyor! Böyle saplantılar var medya dünyasında. Mesela yazıların okunmadığına dair saplantılar. Okur okumayı sevmiyor takıntısı gibisine. Kısa olunca hiç yoktan göz gezdiriliyor hesabına. Çok saçma!"

"Yazar okunmuyorsa eğer, hiç yazmasın. Yazarın görevi sayfa doldurmak mı? Biz neyi ıskalıyoruz? Özellikle Ahmet Hakan'ın yazıları çok okunmaya başlandıktan sonra bu 'kısa kısa iki üç yazı yaz' sendromu aldı başını gitti.

Yahu Ahmet Hakan'ın bir tarzı var... Ahmet Hakan üç cümle de yazsa okutur. Onun tarzı bu. Onun yazarlığı bu. Bu kızına dönüp "Komşunun kızı gibi ol" demek gibi bir şey. Ya da her albüm çıkaran erkek popçudan Tarkan gibi şarkılar söylemesini beklemek gibi bir tuhaflık. Bu, bildiğiniz baskı.

Gün olur köşende tek yazı yazarsın, gün olur yarımşardan beş yazı yazarsın. Sabit okurun seni zaten okur. Yazara kısaltmalar, uzatmalar, mecburiyetler getirmek, saçmalıktan başka bir şey değildir. Verimsizliğe davetiyedir. İlle de her şey kopya olacak, ille de okur 'okumaz' sayılacak, ille de yeni bir şey yapılmayacak."


Ayşe Özyılmazel'in "Bakalım bu yazımdan sonra beni kimler kara listesine ekleyecek. Hadi hayırlısı" diyerek bitirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR