MEDYA KÖŞESİ

Özkök'ün kellesini iktidar mı istedi?

Hürriyet yazarının yazısı tartışma yaratacak. Özkök'ün baskılar sonucu gittiğini yazmış.

Özkök'ün kellesini iktidar mı istedi?

GAZETECİLER.COM - Hürriyet'in Özkök'ü kaleme alan iki yazarından biri de Cüneyt Ülsever oldu. Belkide bir çok Hürriyet çalışanının aklındaki şeyleri sıralamış... Ertuğrul Özkök'ün, Doğan grubuna uygulanan baskı sonucu gittiğini yazmış...

Haberi bir arkadaşından telefonla öğrenmiş Cüneyt Ülsever...
Sonrasını da şöyle aktarıyor; 

"Hem şaşırdım, hem de şaşırmadım. Şaşırdım, bir gece evvel Hürriyet’in yılbaşı kutlama partisinde neredeyse gecenin en neşeli insanı Ertuğrul Özkök’tü. Demek ki gerçek liderler kendilerini her halükârda taşımayı iyi biliyorlar.

Şaşırmadım, Hürriyet Gazetesi’ne nefret kusan tüm kesimlerin Özkök’ün kellesini isteme konusunda bir merkezden yönetilen taarruzuna uzun süreli dayanmak yaşadığımız olağanüstü dönemde çok zordu. Sivil vesayetin Doğan Grubu’na uyguladığı baskının bir yerde netice alması kaçınılmazdı. Bakalım, yaşanacak günler daha neler gösterecek.

MEDYANIN TURGUT ÖZAL'IDIR

Artık amirim olmadığı için açıkça yazıyorum. Benim gözümde Ertuğrul Özkök medyanın Turgut Özal’ıdır.

(...) Kişisel görüşüme göre Ertuğrul Özkök de, hata ve sevapları alt alta yazıldığında, Türk medya tarihinin en etkin, en radikal, en yenilikçi, tabuları altüst eden genel yayın yönetmeni olarak tarihe geçecektir.

(...)
Genlerinin farklı olduğunu fark eden her çapsız gazeteci de yıllardır ona söverek iaşelerini kazanmaya çalışır. Herhalde, dünyada medya tarafından bu kadar saldırılan başka bir medya mensubu yoktur.

Kızanı da, seveni de kabarıktır ama Türkiye’de herkes güne önce Hürriyet’e attığı başlığı, sonra da o günkü makalesini okuyarak başlar.
(...)
Ertuğrul Özkök yönetimi bıraktığı için üzgünüm ama yerine Enis Berberoğlu geldiği için içim rahat ve huzurluyum!
 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar