MEDYA KÖŞESİ

Özkök'ün gidişinin bilinmeyen ayrıntıları

Ertuğrul Özkök istifa mı etti yoksa Aydın Doğan tarafından görevden mi alındı? İlginç ayrıntılar var;

Özkök'ün gidişinin bilinmeyen ayrıntıları

Hürriyet Gazetesinin 20 yıl Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Ertuğrul Özkök Aydın Doğan tarafından görevinden alındı.

Üstelik de görevden alınması kendisine bizzat Aydın Doğan tarafından tebliğ edildi. Tabi önce yerine yapılan atama Aydın Doğan tarafından Enis Berberoğlu'na tebliğ edilmişti.

Bu durumu öğrenen Ertuğrul Özkök Aydın Doğan'a istifa ettiğini söylemek zorunda kaldı. Ancak Aydın Doğan bu istifayı kabul etmedi.

İddialara göre; geçtiğimiz cumartesi akşamı her hafta olduğu gibi Milliyet Gazetesinin Bağcılar'da bulunan merkezine gelen Aydın Doğan buradaki odasında, Ankara temsilcisi Enis Berberoğlu ile buluştu.

Akşam saatlerinde yapılan bu buluşmada Enis Berberoğlu'na tam yetki ile Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevi tebliğ edildi.

2 yıl önce de Genel Yayın Müdürlüğü görevi öncesi Ankara temsilciliği görevine getirilen Enis Berberoğlu görevi kabul ettiğini söylemesi üzerine odadan çıktı. Aydın Doğan ise Ertuğrul Özkök'ü beklediğini kendisine iletti.

Bu görevden ayrılacağının sinyallerini daha önce de veren Ertuğrul Özkök Aydın Doğan'ın Milliyet'teki odasına girdiği zaman kendisine neler söyleneceğini bilmiyordu.

Aydın Doğan kendisinin gruba çok faydasının dokunduğunu ancak bundan böyle bu görevi Enis Berberoğlu'nun yürüteceğini kendisine tebliğ etti.

Enis Berberoğlu'nun da bu görevi kabul ettiğini orada Aydın Doğan'ın ağzından öğrenen Özkök Aydın Doğan'a istifasını verdiğini söyledi.

İddialara göre Aydın Doğan da kendisinin Doğan Grubuna yaptığı hizmetlerin paha biçilemez olduğunu söyleyerek bu istifayı kabul etmedi. Özkök'ün Medya Grup Başkanlığı görevini sürdürmesi ve yazarlığa devam etmesinin gruba sinerji katacağını belirtti.

Ertuğrul Özkök de bu görevden almanın istifa etmeyi gerektirmediğine kanaat getirerek Aydın Doğan'ın bu teklifini kabul etti.

Aydın Doğan da bu durumu çalışanlara Özkök tarafından duyurulmasının daha şık olacağını Özkök'e söyleyince süreç tamamlanmış oldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar