MEDYA KÖŞESİ

'Özkök Türklüğü bıraksın ben de...'

Bugün Radikal yazarı Koray Çalışkan Özkök'e rest çekti: "Özkök Türklüğü bıraksın ben köşemi bırakırım."

'Özkök Türklüğü bıraksın ben de...'
GAZETECİLER.COM -Hürriyet yazarı Özkök, dün Akif Beki ve Eyüp Can'ı eleştirip "Bugün itibariyle, Türklüğümden vazgeçiyorum. Ben artık etnik aidiyeti olmayan, bunu reddeden bir TC vatandaşıyım. Bu dilekçeyi hangi makama vermem gerektiğini bilemediğim için, direkt siz okurlarıma sunuyorum." diye yazmıştı.

Bugün Radikal yazarı Koray Çalışkan Özkök'e rest çekti: "Özkök Türklüğü bıraksın ben köşemi bırakırım."

İşte Çalışkan'ın bugün yazdıklarından bir bölüm:

 "Özkök benim gibi Bucalıdır. Benim de ailem Rusçuk'tandır. Ben Özkök gibi doçent, o benim gibi köşeyazarı, ben onun gibi muhacir Türk... Aramızda bir fark var. Benim için Türklüğün istifası olmaz. Kızım sordu mu Türk'üz derim. İnsanın içine, dışına, diline, bakışına sinen bir şeydir."

İSTEĞİ GÜZEL AMA İMKANSIZ

(...)
Özkök etnik Türklüğü bırakmak istediğini, bu kimlikten bağımsız bir TC vatandaşı olarak yaşamak istediğini söylüyor. Güzel. Ama imkânsız. Sorun da burada. Çünkü anayasamız bizi etnik aidiyeti olan bir hukuki süje olarak tanıyor. Bir Alman, bir Kürt, Bir Çerkes, bir Arap vatandaş olduğunda Türk oluyor diyor, Türkiyeli ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil...

ÖZKÖK İSTEDE DE ETNİK KİMLİĞİNİ BIRAKAMAZ

(...) Uzun lafın kısası, Ertuğrul Özkök istese de etnik kimliğini bırakamaz. "Türklükten vazgeçiyorum" diyor ya, onun tek yolu o pasaportu da bırakmak.

Dilekçe de hazır. TBMM'ye "Vatandaşlıktan çıkarılmam için gereğini arz ederim" yazacak, bitecek. Maalesef Türklükten vazgeçmek bir imza kadar kolay. Böyle olmamalı.

ÖZKÖK HALA BIRAKIYORUM DİYORSA

Etnik değil anayasal vatandaşlık kabul edilirse esas o zaman Türklük korunur. Şimdi kendi kimliğini başkasının üzerine zorla geçirmeye çalışan kendine güvensizlere benziyoruz. Vatandaşın etnisitesi değil, hukuku olur. O hukuk da evrenseldir, onun bunun değil.

Özkök hâlâ bırakıyorum diyorsa köşem cuma boş...

 

Çalışkan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.