MEDYA KÖŞESİ

Özkök türbanlı bir kadına aşık olur mu?

Başörtülü yazarlar ve Gezi konulu tartışmaya Ertuürul Özkök de dahil oldu. Özkök, Nihal Bengisu Karaca'ya yanıt verdiği yazısında "Erdoğan'a diyet borcunuz yok" dedi...

Özkök türbanlı bir kadına aşık olur mu?
GAZETECİLER.COM
Başörtülü yazarların Gezi eylemleri karşısında sert bir tutum almasıyla başlayan tartışma devam ediyor. Bu kez Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök konuyu köşesine taşıdı.

ÖZKÖK TÜRBANLI BİR KADIN AŞIK OLABİLİR Mİ?

Özkök bir okurundan gelen "türbanlı bir kadına aşık olur musunuz?" sorusuyla başladığı yazıda "evet" yanıtını verdikten sonra "bu soruları soran kadınlara ben de şunu sormak isterdim. “Şarap içen bir erkeğe âşık olabilir miydiniz?”" diyerek karşı bir soru yöneltti. "Son yıllarda öğrendiğim en önemli şeylerden biri, başörtülü kadınların da kadın olduğu gerçeğidir.” diyen Özkök sözü Gezi eylemleri ve başörtülü yazarların tutumuna getirdi.

TÜRBANLI YAZARLARIN ERDOĞAN'A DİYET BORCU MU VAR?

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın Gezi'yi salt bir "anti Tayyip" hareketi olarak gördüğünü ve basite indirgediğini vurgulayan Özkök, türbanlı yazarların  “Biz Erdoğan sayesinde sokağa çıkabiliyoruz, dolayısıyla onu yedirtmeyiz..." şeklinde özetlenebilecek bir anlayış içinde olduklarını yazdı.

Özkök "laik kadınlar ‘Cumhuriyet’e, mütedeyyin kadınlar da ‘Erdoğan’a, ebediyete kadar devam edecek bir vefa ve diyet borcuna sahip değil." dediği yazısında başörtülü yazarlara çarpıcı bazı tavsiyelerde bulundu...

Özkök'ün yazısının tamamı için