MEDYA KÖŞESİ

Özkök: Sahi Emenike o gün neredeydi?

Ertuğrul Özkök Beşiktaş'lı Fenerbahçe muhabiri Süleyman Arat'ın kitabını referans alarak şike iddialarını yorumladı, Fener'i savundu...

Özkök: Sahi Emenike o gün neredeydi?
GAZETECİLER.COM
Futbolda şike soruşturması köşelerde de hararetle tartışılıyor. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök konuyu ilginç bir anektodla gündemine alırken Hürriyet'in Beşiktaş'lı Fenerbahçe muhabiri Süleyman Arat'ın kitabını referans almış.

Özkök şike iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike ile ilgili ilginç bir iddiayı paylaşmış. Arat'ın kitabında yer alan bir duyuma göre Emenike, Fenerbahçe'yle yapılacak maç günü İstanbul'da Fenerbahçe'li Yobo'nun evinde saklanmaktadır. Hürriyet muhabiri Arat da bu iddia üzerine Yobo'nun evine kadar gider ve eli boş döner. Arat aldığı duyumun yanlış çıktığından emin olarak evine döner. İddianın boş çıktığının altını çizen Özkök, Arat'ın Beşiktaş'lı olduğunu da hatırlatıyor.

Özkök, Arat'ın kitabını herkese tavsiye ederken, kitapta Fenerin şampiyonluk yolunda yaşadığı acının, stresin, gerilimin ve üstün gayretin sergilendiğini söylüyor.

"Sahi Emenike o gün neredeydi" sorusuyla yazıya başlayan Özkök şöyle devam ediyor:

YAŞ GÜNÜNE GELMİŞTİ Öyle iyi arkadaştılar ki, Emenike, Yobo’nun oğlu Joey’in yaş gününe katılmak için ta Karabük’ten kalkıp İstanbul’a gelmişti.
Yani bu dedikodunun “Sağlam” dayanakları vardı.
O gün bir gazeteci bundan şüphelenip bir “operasyon” yapmış.
Gazeteci, Yobo’nun kaldığı sitenin adresini tespit ediyor. Sitenin kapısına gidiyor.
ZARF BIRAKACAĞIZ Sitenin duvarları çok yüksektir ve kapıda iki güvenlik görevlisi vardır. Elindeki bir zarfa gazeteler koyar ve üzerine de “Jozeph Yobo” yazıp, “Yobo’ya bir zarf bırakacağız” der.
Güvenlik Yobo’nun evini arar, durumu anlatır, aldığı cevap üzerine, “Buyurun gidip bırakın” der.
Girdikten sonra, bahçeleri sulayan birine Yobo’nun evini sorup öğrenir. Gazeteci fotoğraf makinesini hazırlar.
Evin camları ve pencereleri açıktır. Kapıyı çalar, çıkan görevli kadına “Bay Yobo’nun evi burası mı” diye sorar. Ancak evde ne Yobo ne de Emenike vardır.
YAKADA FB KARTI Tam o sırada, yan taraftan, yakasında Fenerbahçe kartı olan bir görevli gelir ve “Ne istiyorsunuz” diye sorar.
“Yan eve bir zarf getirdim, duydum ki yeni transfer Emenike buradaymış. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek istedim” der.
Görevli çok şaşırır ve “Aaa Emenike burada mıymış” diye hayretle sorar.
GAZETECİNİN YORUMU “Bu yanıttan Emenike’nin Yobo’nun yanında olmadığını anladım. Orada olsaydı, görevli saklayamaz mutlaka bir açık verirdi.”
* * *
Bu “operasyonu” yapan gazeteci, Hürriyet’in spor muhabiri Süleyman Arat.
Küçük bir ayrıntı vereyim.
BEŞİKTAŞLI AMA Süleyman Arat, Hürriyet’in Fenerbahçe muhabiridir ama Beşiktaşlıdır.
Şike olayının patlamasından çok kısa bir süre önce, “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım, şampiyonum” adlı kitabı yayınlandı.
Olayı orada anlatıyor.
Arat’ın kitabını “şike olayı” patladıktan sonra okudum. İyi ki de öyle yapmışım. Çünkü çok daha dikkatle ve merakla okudum. Satır aralarına baktım.
Herkese tavsiye ederim.
Fenerbahçe’nin bu sezonunu ve şampiyonluk hikâyesini gün gün, maç maç yazmış. Çok akıcı ve basit bir dili var.
Okuduğunuz zaman, futbolcuların, teknik direktörün insanüstü bir gayretini, çektiği heyecanları, yaşadıkları stresi çok açıkça görüyorsunuz...
Bir de yukarıda anlattığım gibi, aslı astarı olmayan “şehir efsanelerini”...

Yazının tamamını okumak için