MEDYA KÖŞESİ

Özkök o kitabı ne zaman yazacak?

Bu kitabı ilerde yazacağım. Şimdilik, hayırlı bir çağın açılışını ilan etmekle yetineyim. 'Olgun kadının altın çağı' başlıyor.

Özkök o kitabı ne zaman yazacak?

GAZETECİLER.COM - Ertuğrul Özkök, bir akademisyen olarak iki kitaba imza atmıştı. Sanat İktidar İdeoloji ve Kitlelerin Çözülüşü, isimli kitapların ardından gazetecilik macerasının başlaması üzerine akla gelen her konuda yazdı ama kitap yazmaya pek fırsat bulamadı. Alman gazeteci Kai Diekman ile beraber yazdığ Süper Dostlar ve yazılarından derlenen Artakalan Zamanda kitaplarından sonra nehir kenerında oturduğu sırada Tuhaf isimli bir öykü kitabı yazdı Özkök.

Bugün ise köşesinde hem aklındaki yeni bir kitap projesinin ayrıntılarını verdi hem de kendisini övdü.

İşte o satırlar:

Harika bir kitap okuyorum. Adı 'Stranger in the Mirror'. "Aynadaki yabancı..." Alt başlığı da şöyle. "Bir orta yaş hatıratı."

Bundan bir süre önce, durup dururken, "kadın, mutluluğunun doruğuna 47 yaşında ulaşır" demiştim. Kime mi? Kendi kendime...

Bir süre önce Economist Dergisi'nin kapağında "Hayat neden 47'sinde başlar" diye bir konu okuyunca, trend okuma kabiliyetimi bir kere daha takdir etmiştim.

Jane Shilling, İngiliz Telegraph ve Daily Mail gazetelerinin kitap yazarı.

Bu kitabı tam da 47 yaşında yazmaya başlamış. Kapağına kendi fotoğrafını koymuş. Onu bir aynanın karşısında çırılçıplak dururken görüyoruz. Bana sorarsanız, yaş gövdesine insafsız hiçbir iz bırakmamış. İnsaflıları da, onun çekiciliğinden hiçbir şeyi almıyor...

Tabii ayna karşısındaki bütün olağanüstü kadınlar gibi, saçlarını topluyor. Simone de Beauvoir'ın o harika fotoğrafını hatırlatıyor.

Bu kitabı ilerde yazacağım.

Şimdilik, hayırlı bir çağın açılışını ilan etmekle yetineyim. 'Olgun kadının altın çağı' başlıyor. Doruğu 47 yaş... Kıymetini bilin...

ÇOK OKUNANLAR