MEDYA KÖŞESİ

Özkök hiç yapmadığı bir şey yaptı ve...

Hürriyet yazarı bugüne kadar en hasta gününde dahi yapmadığı bir şeyi yaptı ve yazısında bunun gerekçesini de açıkladı...

Özkök hiç yapmadığı bir şey yaptı ve...

GAZETECİLER.COM - Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Özkök bugüne kadar hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. 7 yıl önce kaleme aldığı bir yazıyı yeniden, noktasına virgülüne dokunmadan yayınladı.

Allah'ın gözyaşları başlıklı yazısında İran'da İslam devletinin uyuşturucu üretimi ve halkına, özellikle de eylemci üniversite öğrencilerine uyuşturucu satışındaki rolünü inceleyen yazısını 7 yıl sonra çekmeceden çıkartma nedeni ise Özkök'e göre tembellik değil.

Başbakan Erdoğan'ın dindar gençlik yetiştireceğiz, tinerci mi yetiştirelim sözleri Özkök'ün bu yazıyı tekrar yayınlama nedeni olmuş. Bakın köşesinin sonundaki notta nasıl özetledi konuyu:
 
Tembel bir köşe yazarının çekmecesinden çıkan mı

Bu yazıyı, bundan 7 yıl önce, 28 Eylül 2005 günü yayınlamıştım. İçindeki bilgileri de Wall Street Journal gazetesinin 26 Eylül 2005 Pazartesi günkü nüshasından almıştım.
Başbakan'ın, "Dindar nesil yetiştirmeyelim de tinerci mi yetiştirelim" sözü üzerine hatırladım. Kelimesine dokunmadan yayınlıyorum. Bugüne kadar, en hasta günümde dahi, daha önceden yazdığım bir yazıyı yeniden yayınlamadım. Allah'a şükür bu ülkede yazacak konu bulmakta sıkıntı çeken insanlardan biri de değilim.
Sadece şunu söylemek istiyorum. Tinerle dindar nesil arasında ille de ters orantılı bir ilişki yok. Yani insanlar dindarlaştıkça uyuşturucu bağımlılığı düşüyor diye bir ilişki kurmak doğru değil.
Türkiye'de uyuşturucu sorunu yok mu? Var elbet; ama emin olun bununla mücadelenin, "dindar nesiller yetiştirmek" olduğunu söylemek, etkili ve popüler bir belagat olmaktan başka hiçbir anlam taşımıyor.

 

Özkök'ün yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR