MEDYA KÖŞESİ

Özkök Aziz Yıldırım'dan Celal Bayar çıkarttı

Hürriyet'in sosyolog yazarı Ertuğrul Özkök, dün başlayan şike davasının ilk duruşmasındaki izlenimlerini bakın nasıl kaleme aldı.

Özkök Aziz Yıldırım'dan Celal Bayar çıkarttı
GAZETECİLER.COM - Şike davasının ilk duruşması dün Silivri Cezaevi'nde yapıldı. Binlerce taraftarın da cezaevi önünde toplanarak takip ettiği duruşmayı Hürriyet'in sosyolog yazarı Ertuğrul Özkök de izledi.

Özkök, Hürriyet'in 4 yüzüyle beraber izlediği duruşma hakkındaki izlenimlerini köşesine taşıdı.  Aziz Yıldırım'ın duruşma salonuna girerken yakası kürklü palto giydiğine dikkat çeken Özkök, Yıldırım'ı Yassıada duruşmalarındaki Celal Bayar'a benzetti.

İşte Özkök'ün o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Önce duygularımla başlayayım. Silivri'deki duruşma salonuna girdiğimde ilk hissettiğim şey "utanç"tı. Derin bir utanç.

Bu salonda birçok meslektaş yargılanıyordu. Daha önce gelmem, bu salondaki manzarayı yaşamam gerekirdi. Neden bilmiyorum, bir türlü gelemedim. (...)

YAKASI KÜRKLÜ PALTO VE CELAL BAYAR DURUŞU

Duruşma salonunda, Ergenekon, İnternet Andıcı ve Balyoz davalarını izleyen tecrübeli bir gazeteci ile sohbet ediyorum. Bana ilginç gözlemler anlatıyor.

Önce Aziz Yıldırım'ın salona girerken üzerindeki yakası kürklü paltoyu konuşuyoruz. Yakası kürklü palto insanı zengin ve güçlü gösteren bir simge. Mahkeme salonu psikolojisi açısından böyle bir görüntü vermek doğru mu yoksa yanlış bir seçim mi?

Yassıada duruşmaları sırasında çevremde konuşulanları hatırlıyorum. Menderes'in güçsüz, bitkin, zayıf görünüşü eleştirilmişti. Buna karşılık Celal Bayar'ın dik, güçlü ve mağrur duruşu beğenilmişti. Bu açıdan bakıldığında Aziz Yıldırım, daha çok Celal Bayar gibi duruyordu.


ÇOK OKUNANLAR