MEDYA KÖŞESİ

Özgür Gündem isyanı Dört Bir Taraf'ta!

Dört Bir Taraf'ın yorumcuları mahkemenin Özgür Gündem kararını eleştirirken, Musa Anter'i ve öldürülen 75 Gündem çalışanını hatırlattılar...

Özgür Gündem isyanı Dört Bir Taraf'ta!
GAZETECİLER.COM
Özgür Gündem gazetesinin kapatılma kararı Dört Bir Taraf'ta da tartışma konusu oldu. Programın yorumcuları mahkemenin kararını eleştirirken bu yasağın hem basın özgürlüğüne yönelik hem de Kürt sorunu kapsamındaki sonuçlarına dikkat çektiler.

Nazlı Ilıcak, Adalet Bakanı'nın konuya dönük yaptığı açıklamayı hatırlatarak TMK'daki anti demokratik yasalara dikkat çekti. Bakan'ın açıklamasında yeni düzenlemeyle bu tarz sorunların biteceğini ve ifade özgürlüğünün genişleyeceğini savunan Ilıcak mahkemenin kararının ise kabul edilemez olduğunu vurguladı.

MUSA ANTER'İ ÖLDÜRDÜLER AMA FİKİRLERİ YOK EDİLEMEZ

Enver Aysever de ifade özgürlüğünün esasının ihlal edildiğini söylerken Özgür Gündem'in önemine işaret etti. "Özgür Gündem'in ilk döneminde yazarlarından biri Musa Anter'di. Faili maçhule kurban gitti. Biz yazarları öldürerek fikirlerini yok edemeyiz. İnsanlara kendilerinin temsil edilmediği fikirini aşılayarak sistem dışına çıkmalarına yol açmış oluruz." diyen Aysever, "muğlak ve tartışmalı ifadelerle 'terör' damgasını basıp hüküm verilemez" dedi.

75 ÇALIŞANI ÖLDÜRÜLMÜŞ ZATEN SİSTEM MAĞDURU BİR YAYIN

Nagehan Alçı ise Özgür Gündem'in Musa Anter dışında 75 çalışanı öldürülmüş bir gazete olarak zaten sistem mağduru bir yayın olduğunu vurguladı. Merkez medyanın Ergenekon davasındaki tavrına değinen Alçı "terör örgütü propagandası denilerek hem kapatma hem toplatma kararı çıkıyor. Peki bu davanın aynısının büyük medyadaki gazeteler için Ergenekon yayınlarına dönük olarak açılabileceğini düşünebiliyor musunuz?" dedi...

Altan Öymen ise Adalet Bakanı tarafından yapılan yeni düzenleme açıklamasına karşın umutlu olmadığını çünkü bu noktada bir iyi niyet olmadığını söyledi.






ÇOK OKUNANLAR