MEDYA KÖŞESİ

'Özgür basın, bunu da yazın!'

Hunhar katiller, Yalçın hakkında ölüm fermanı çıkarmadı. Karşısında gözü dönmüş caniler yok. Yargıçlarla, savcılarla muhatap kendisi.

'Özgür basın, bunu da yazın!'

GAZETECİLER.COM - Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasını Akif Beki neden kaleme almadı?
Bu konuda ne düşünüyor?
Merak edenlere bugün köşesinden umulmadık bir yazıyla cevap verdi.
Özetle diyor ki:
"Ben Soner Yalçın'ın yanında olurum da siz niye ölümle tehdit edilen 'yandaş' yazar için kalem oynatmadınız?"

İşte Akif Beki'nin satırlarından bölümler:

"Bir tarafta canına kastedilen yandaş bir kalem, diğer tarafta yasal suç takibine uğrayan muhalif bir gazeteci. Muhalif için kıyametler koparılıyor da yandaş için kılını kıpırdatmıyor kimse.

Basın özgürlüğü, adalet, vicdan ve benzeri tüm yüksek değerler muhalifin emrine verilsin, yandaşın payına da kurşunlar düşsün, öyle mi? Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa!" 


(...)

Uzun lafın kısası; anlıyoruz ki özgür basının biri yandaşlar, diğeri de muhalifler için geçerli iki ayrı kriteri var. Yandaşın kanı helal katillere amma, velev ki hukuk istesin, kılına bile dokunulamaz muhalif olanın. Bahtına küssün yandaşlar, ne diyelim...

SONER YALÇIN'IN SONUNA KADAR
ARKASINDAYIM


Daha yazının sonunu bekleyemeden tahammülsüzlük damarı depreşenlerin homurtularını duyar gibiyim. "Sen de Soner Yalçın için iki satır çiziktiremedin ama" diyorlar, eminim.

Alın size benim özgür basın kriterlerim. Soner Yalçın muhalif görüşleri sebebiyle takibata uğradıysa, baskına maruz kaldıysa, derdest edilip götürüldüyse sonuna kadar yanındayım. Fikirlerini hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan özgürce ifade etme hakkını kendi hakkım gibi savunmaktan çekinmem. Tek farkım, sizin gibi acullardan olmamamdır.

Beki'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR