MEDYA KÖŞESİ

Özdil savunduğu yumruğu Star'a nasıl yansıttı?

Özdil, Ahmet Türk'ün Samsun'da uğradığı saldırıyı köşesinde meşrulaştıran bir tavır gösterirken, ekranda ise olayı dramatik bir öyküye dönüştürdü.

Özdil savunduğu yumruğu Star'a nasıl yansıttı?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)
Hürriyet yazarı ve Star Haber'in kurmayı Yılmaz Özdil, Ahmet Türk'ün Samsun'da uğradığı saldırıyı hem köşesinde hem Star Ana Haber'de ilginç bir şekilde ele aldı.

Özdil köşesinde saldırıyı meşrulaştıran bir tavır gösterirken, ekranda ise olayı dramatik bir öyküye dönüştürdü.

Özdil bugünkü yazısında Türk'ün uğradığı saldırıyı meşrulaştırır bir tavır içindeydi.

Hürriyet yazarı CNN Türk yorumcusu emekli büyükelçi Yalım Eralp'e de göndermede bulunduğu Yumruk başlıklı

"Soralım dolayısıyla... Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek “demokratik hak” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye “ırkçılık” oluyor?

Mayın demokrasiyse...

Yumruk niye faşizm?

Dün seyrediyorum televizyonu, papyonlu bir arkadaş, “İzmir-Bursa hattında, Trabzon-Samsun hattında tehlikeli yapılanmalar var, oralara dikkat” diyordu... “Hakkâri-Diyarbakır hattı”nda olan ne peki? Oraya dikkat çekmeye gerek yok mu, Allah’ın papyonu?"

(Özdil'in 'Papyon' dediği kişi Emekli büyükelçi CNN Türk yorumcusu Yalım Eralp oluyor)

Yine Yılmaz Özdil'in yönettiği Star Ana Haber'de ise Ahmet Türk'ün uğradığı saldırı geniş yer buldu. Hatta Star Haber ekibi haberin içine girmiş. Ahmet Türk'ün eşiyle özel bir röportaj yapan Star Haber, Türk'ün Sırrı Sakık'la birlikte evine giriş anını bile kaydetmiş. Arkada fena halde dramatik bir fon müziği eşliğinde Türk'ün eşi Mülkiye Hamın anlatıyor Star Haber soruyor. Türk ailesinin zorlu hayatı ve mağduriyetleri yanıyor ekrana.



Mülkiye Hanım, Özdil'in bugünkü yazısını okusaydı o özel röportajı vermezdi muhtemelen. Ama Özdil'in köşesinde görülen tavır Star Haber'e yansımadı. Sebebi reyting kaygısı mıdır, kurumsal kimliğin bu tavrı paylaşmaması mıdır bilinmez.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar