MEDYA KÖŞESİ

Özdemir'den Zaman yazarına ilginç tepki

Cüneyt Özdemir, PKK ve ordu arasında işbirliği iddiasında bulunan Zaman yazarı Bejan Matur'a Cüneyt ÖZdemir'den çarpıcı bir uyarı geldi.

Özdemir'den Zaman yazarına ilginç tepki
GAZETECİLER.COM
Cüneyt Özdemir, CNN Türk ekranlarında PKK militanlarının cenazeleri nedeniyle doğu illerinde yaşanan gerilimi masaya yatırdı. Programa damgasını vuran ise Özdemir'in Zaman yazarı Bejan Matur'a gösterdiği tepki oldu.

Matur, Hükümete yakın gazetelerin köşe yazarları tarafından son dönemde çokça dillendirilen bir iddiayı tekrarlayınca zor durumda kaldı. Bölgedeki gerilimi ve sokak eylemlerini 'Ergenekon' patentli olarak değerlendiren Bejan Matur, PKK ile ordu arasında 'derin' ilişkiler olduğunu iddia edince hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Cüneyt Özdemir, Matur'un sözünü keserek böylesi ciddi bir iddiayı çok rahat ve dayanaksız bir şekilde ifade ettiğini söyleyerek isyan etti.

"Çok ciddi bir iddia ama bu. Öyle ciddi bir iddia ki... Tamam bir köşe yazarı bunu böyle söyleyebilir. Ama askerin PKK ile işbirliği yapıp AKP'yi devirmeye çalıştığı iddiası öyle yenilir yutulur bir iddia değil. Haksız mıyım? Bu kadar spekülasyonu yapılacak bir durum da değil"

Özdemir'in uyarısı üzerine söze giren Radikal yazarı Oral Çalışlar, arayı buldu. Çalışlar, PKK ve ordu içindeki uzlaşma karşıtı bazı unsurların kimi zaman dolaylı olarak birbirini besleyen hamleler yapabildiklerini, Zaman yazarının bunu kastettiğini söyledi.

İşte o anlar: