MEDYA KÖŞESİ

Özdemir, Vatan yazarını yerden yere vurdu!

Murat Karayılan'ın Taraf'da yayınlanan mektubunu yorumlayan Cüneyt Özdemir, Vatan yazarı Murat Çelik'i yerden yere vurdu...

Özdemir, Vatan yazarını yerden yere vurdu!
GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, Murat Karayılan'ın Taraf'da yayınlanan mektubunu yorumladığı yazısında çarpıcı tespitler yaparken Vatan yazarı Murat Çelik'i ağır sözlerle eleştirdi.

Özdemir, Çelik'in PKK'nın intihar saldırılarını gerçekleştirmeleri için örgütün içinde psiklojik sorunlan olanları seçtiğini iddia ettiği yazısını hatırlattı ve Vatan yazarı için "(askerlerle fazla içli dışlı apoletli) bir köşeyazarı" dedi. Çelik'in yazısı için "Karşımızda bir köşeyazarının sıradan çapsızlığı değil, devletin dezenformasyon dilinin ibret verici bir hayat düzeltmesi duruyordu" diyen Özdemir, sözü Karayılan mektubuna getiriyor.

İşte "Karayılan'ın mektubu bize ne diyor?" başlıklı o yazısı:

Geçen gün (askerlerle fazla içli dışlı apoletli) bir köşeyazarı PKK'nın intihar saldırılarını gerçekleştirmeleri için örgütün içinde psiklojik sorunlan olanları seçtiğini iddia eden bir yazı yazdı.

Dezenformasyonun her türlü şeklini izlediğimiz Ertürk Yöndem haberciliğinin modernize edilmiş bu versiyonuydu.

KÖR TALİH! ŞİZOFREN DEDİ DERECELİ PSİKOLOJİ MEZUNU ÇIKTI!

Gelin görün ki aradan çok değil bir hafta bile geçmeden PKK'nın bombalama eylemlerini gerçekleştiren bir başka bombacı canlı yakalandı. Bırakın psikolojik sorunları olan bir şizofren olmasını bu bombacının üniversitede psikoloji bölümünden mezun olduğu ortaya çıktı.

Üstelik yetmezmiş gibi psikoloji eğitimini de dereceyle bitirmişti. Bakar mısınız talihin 'kör' zamanlamasına! Karşımızda bir köşeyazarının sıradan çapsızlığı değil, devletin dezenformasyon dilinin ibret verici bir hayat düzeltmesi duruyordu. Murat Karayılan'ın Taraf gazetesinde yayımlanan uzun mektubunu okurken aklıma ilk olarak bu yazarın da içinde olduğu ve günlerdir karbon bir kâğıttan çıkmış gibi okuduğumuz bu tür köşeyazıları geldi. Muazzam bir dezenformasyon bombardımanı ile karşı karşıyayız. Zaten Karayılan da Ahmet Altan'a Türk basınından dert yandığı mektubunda, en çok basında oluşturulan bu 'dezenformasyon' dilinden şikâyet ediyor. Pek çok gazeteciyi, köşeyazarını bu dile hizmet etmekle suçluyor. PKK'yı şizofrenler takımı bir terör örgütü düzeyinde algılayan bir köşeyazarıysanız, 'O da kim oluyor!' deyip geçebilirsiniz.

O MEKTUP ESKİ MİT'ÇİYİ NEDEN ŞAŞIRTTI?

Yok eğer MİT'e 41 yılını vermiş Cevat Öneş gibi banş dilini konuşan ve Kürt realitesini her yönüyle görmeye çalışan biriyseniz, bu sitem karşısında biraz durup düşünmeniz gerekir. Geçen hafta Soru Yorum programı münasebeti ile eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile uzun bir sohbet gerçekleştirdik. Öneş, Oslo görüşmelerinden rahatsız değil bilakis çözüm için PKK ile masaya oturup konuşulması gerektiğinin defalarca altını çiziyor. Yine de Cevat Öneş'in en çok şaşırdığı 'PKK'nın dağdaki temsicilerinin de o barış masasına oturmuş' olması.

Murat Karayılan'ın Taraf'a gönderdiği mektubu da aslında Cevat Öneş'in şaşırdığı konuların ayrıntılarını veriyor.

Yazının devamı için