MEDYA KÖŞESİ

Ortaya karışık TV dedikoduları!

Sina Koloğlu, televizyon dünyasında yaşanan ve kulaktan kulağa yayılan olayları kaleme aldı...

Ortaya karışık TV dedikoduları!

Sina Koloğlu, televizyon dünyasında yaşanan ve kulaktan kulağa yayılan olayları kaleme aldı...

ORTAYA KARIŞIK DEDiKODU

SALTOĞLU ‘İHANET’LE DÖNÜYOR
Pek canlı yayınlara gitmem. Bir kere panik atak durumu oluyor. Bundan yıllar önce TRT’de katıldığım bir canlı yayın sırasında başıma gelmişti. Böyle kalbim filan sıkışmıştı. “Lütfen klip girin” demiştim. Ulus’taki binada olmuştu bu. O gün bugündür kamera ile aram iyi değil. Bu nedenle de benim çekime gitmem, gün içinde başlayan bir işkenceye dönüşüyor. Billur Kalkavan’ın Türkmax’teki programına gittim. Devrim Saltoğlu ile birlikteydik. ‘İhanet’ başlıyor Star’da. İyi şanslar diledim. Star dizilerin zor tuttuğu bir kanal. Sabancı suikastı filan, böyle soslu bir dizi. Oyuncu olarak bir sorunları olmadığını söyledi Saltoğlu.
Bir de Bulutsuzluk Özlemi hayranıymış. Hayal Kahvesi’ndeki gecelerimizi   kaçırmamış. 26 Ocak’ta orada beraber olacağız.

AVŞAR TÜRKMAX’TEKİ DEKORU ELEŞTİRMİŞ
Billur Kalkavan hani nasıl derler ‘kendine has’ olmayı hiç kaybet-memiş bir isim. Gözlerinin mavisi öyle delici ki, konu-şurken bakınca oraya sabitlenmemek imkansız. Konuyu ben açtım, Hülya Avşar’ın geçen yıl Türkmax’te yaptığı program ile Habertürk’teki programı karşılaştırdım. Türkmax’te çok geniş bir konuk kadrosu vardı. Format ilgi çekiciydi. Billur Kalkavan “Hülya Avşar kendi programını eleştirdi” dedi. Yani ışığını dekoru beğenmemiş. “Çok karanlık” demiş. Ben de bunun yabancı format olduğunu, söyledim. Yani bir esprisi, bir bakışı vardı. Habertürk’te her taraf ışık ve ‘reytingli konuk’ içinde.

TRT REYTİNG ÖLÇÜMÜNDEN ÇEKİLİYOR
TRT dün bir açıklamayla izlenirlik ölçüm listesinden çıktığını açıkladı. AGB 2011 yılından sonra yok. TRT bir yerde haklı. TİAK yaptığı ihaleyi yeni bir firma kazandı. Ama aynı zamanda TİAK ve şu an ölçüm yapan firma hakkında süren bir dava ve Rekabet Kurulu’nun açıklamaları var.  Başka bir açıdan da bakınca TRT’nin kendi programları acaba bütün bunlar düzeldiğinde ‘izlenme oranı’ yüksek yapımlar mı olacak? Dizilerden bahsedeyim yani bir otursunlar da kendileri izlesinler. İki dizinin dışında ellerinde ne var? TRT, ölçümlerde adaletsizlik yapıldığı konusunda haklı olabilir, ama televizyonculukta pek sınfı geçtikleri söylenemez.

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar