MEDYA KÖŞESİ

'Ortak noktamız sol düşmanlığı, vatanseverlik...'

Bizim topluluğun ortak noktaları sol düşmanlığı, Necip Fazıl-Mehmet Akif sevgisi, dini kültürel ya da inanç bazında benimseme, vatanseverlik, Osmanlı hayranlığı, Atatürk'e ilişkin duygular..

'Ortak noktamız sol düşmanlığı, vatanseverlik...'
GAZETECİLER.COM - Ayşe Böhürler, Yeni Şafak'taki köşesinde çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı: "İslamcıların farklılaşmasında dünya konjonktürü kadar 80 sonrasında ülkücü ve sol hareketten geçenlerin de etkisi olmuştur" diyen Böhürler 'Bizim topluluğun ortak noktaları sol düşmanlığı, Necip Fazıl-Mehmet Akif sevgisi, dini kültürel ya da inanç bazında benimseme, vatanseverlik, Osmanlı hayranlığı, Atatürk'e ilişkin duygular...' yazdı.

İşte AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler'in kaleminden dün Yeni Şafak'ta yayınlanan ve kendilerini 'İslamcı' diye adlandıran toplulukların ortak ve ayrı noktaları:

"12 Eylül ile yüzleşmemiz Türk demokrasisi adına bir dönüm noktası oldu. Ancak bu yüzleşmenin sonuç alabilmesi için "devleti her şeyin üzerinde gören" 82 Anayasası'nın değişmesi lazım. Devleti ululayan, kutsallaştıran, ona suç işleme ehliyetini veren, devlet için her şey mübahtır diyen anlayışın değişmesi için 12 Eylül davası tarihi bir fırsat.

12 EYLÜL SONRASI İSLAMCILAR

Hannah Arendt "en radikal devrimci bile devrimin ertesi sabahı muhafazakarlaşıverir" demiş. Haklı mı bilmiyorum ama bizim topluluğun sık sık karşı karşıya kaldığı eleştiriler de bunu haklı çıkartıyor. Topluluk diyorum çünkü camia desem başka, cemaat desem başka, bizimkiler desem başka, hizmet desem başka, İslamcı desem başka.

"TOPLULUK" DEDİM İŞTE

Karar veremedim topluluk dedim işte! Sağa yakın, içinde her türden inançlı insanı barındıran topluluk. Bu topluluğun fikir ayırımları, nüans farkları ve ortak noktaları var.

Ortak noktalar; sol düşmanlığı, Necip Fazıl-Mehmet Akif sevgisi, dini kültürel ya da inanç bazında benimseme, vatanseverlik, Osmanlı hayranlığı, Atatürk'e ilişkin duygular...

AYRIMLAR ORTAK NOKTALARDAN ÇOK

Ayırımlar ise ortak noktalarından daha çok.

Mesela devlet konusundaki görüşleri, İslami kaynaklara bakışları ve referansları.

Bu ayırımlar içinde kadın meselesi, başörtüsü konusu (eylem yapalım mı, yapmayalım mı? Açalım mı, kapatalım mı?), İran , mezhepler, tarikatlar, devlete bakış, Irak, kürt meselesi ve son olarak da Suriye meselesi yol ayırımları ortaya çıkartan başlıklar. Bu ayırımların kökenleri derindir elbette...


ÇOK OKUNANLAR