MEDYA KÖŞESİ

Orhan Birgit ve Nagehan canlı yayında kapıştı

Orhan Birgit'in Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun başına geçmesiyle başlayan tartışmada Birgit ile Nagehan Alçı karşı karşıya geldi...

Orhan Birgit ve Nagehan canlı yayında kapıştı
GAZETECİLER.COM
Geçmişiyle tartışmalı bir isim olan Orhan Birgit'in Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun başına geçmesiyle başlayan polemik CNN Türk'te devam etti. Birgit'in katıldığı programa Nagehan Alçı da telefonla katılınca gergin diyaloglar yaşandı.

Birgit'in Tan Matbaası baskını ve 6-7 Eylül olaylarında rol aldığı yönündeki iddialar nedeniyle GÖP'ün başına geçmesini eleştiren Nagehan Alçı eleştirilerine yinelerken Birgit kendini savundu. Alçı, Birgit'in geçtiğimiz yıllarda verdiği bası röportajları hatırlatarak iddiaların doğru olduğunun Birgit'in kendisinin itiraf ettiğini söyledi.

Birgit, ise tartışmayı Nagehan Alçı'nın neden stüdyoya gelmediği noktasına çekerken "bir kez de benim gibi parasız ekrana çıksaydınız olmaz mı?" diye sordu.

"Zahmet edip gelseydiniz de karşı karşıya konuşsaydık çok daha iyi olmaz mıydı? Eğer bir şey söylemek istiyorsanız teşrif edip gelseydiniz. Profesyonel olarak haftada iki gün ekrana çıkıyorsunuz bir kez de benim gibi parasız çıksaydınız olmaz mı? Siz bana çok ağır hücumlarda bulundunuz. Mahkemeye götürsem herhalde altından kalkamazsınız. Bu iddiaları Yıldıray Oğur'un yazısıya başladı. Genç arkadaşımız 'ya gazetecilere özgürlük ya da gazeteleri yakarız' diye bir yazıyla bu iddiaları gündeme getirdi."

"İSTANBUL'A YENİ GELMİŞ BİR SAF ANADOLU GENCİYDİM"

Birgit, Tan Matbaası baskınındaki kitlenin içinde bulunduğunu kabul ederken ilginç bir gerekçe gösterdi. İstanbul'a henüz yeni geldiği aylarda saf bir Anadolu genci olarak kitleye katıldığını söyledi.

"Tan matbaası baskını Aralık'ta oldu ben Ekim'de İstanbul'a gelmiş saf bir Anadolu genciydim. Kasım'da okul açıldı, Aralık'ta bu olay oldu. Binlerce insan vardı, organize edenler vardı..."

ÇOK OKUNANLAR