MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin'e yasal hakaret eden kim?

Oray Eğin'in sarf ettiği hakaretler ve gerçek dışılığın gayet farkında olduğu isnadlar, ancak kin, nefret ve kıskançlığının

Oray Eğin'e yasal hakaret eden kim?
GAZETECİLER.COM - Oray Eğin "saldım çayıra mevlam kayıra" tarzı yazılar yazmayı seviyor. O yazılarından birinden daha yargılanmış ve (şimdilik) tekzip yayımlamak zorunda kalmış. Belli ki davanın devamı gelecek.
Konu; Balçiçek Pamir'le ilgili bir haber - yorum.
Pamir, Eğin'in o yazısının "Yalan" olduğunu bugün mahkeme aracılığıyla AKŞAM okurlarına duyuruyor. Tekzip; bir gazete yönetimi ve yazar için için çok ağır ve yasal bir hakarettir.

Bakın o yasal hakaret nasıl...

Cevap ve düzeltme metni

Akşam Gazetesi'nin 24 Mart 2010 tarihli nüshasında ORAY EĞİN imzasıyla yayınlanan 'MİT'çi Gazeteciler' alt başlıklı yazıda, Müvekkilim Balçiçek Pamir hakkında uydurulmuş bir kısım iftiralar ile hakaretamiz ifadeler kullanılmıştır.

Müvekkilim Balçiçek Pamir, genç yaşında başarılı işlere imzasını atarak Türk Basını'nın önde gelen isimleri arasında yer edinmiş saygın bir gazetecidir. 24 Mart 2010 tarihli talihsiz yazının sahibi ORAY EĞİN'in sarf ettiği hakaretler ve gerçek dışılığın gayet farkında olduğu isnadlar, ancak kin, nefret ve kıskançlığının bir tezahürü olabilir.

Çünkü, Müvekkil MİT'e kaset teslim etmemiş ve bu nedenle de tazminat ödemek zorunda kalmamıştır.

ORAY EĞİN bunun farkında olmasına rağmen, okuyucularını ve kamu oyunu yanlış yönlendirmek amacıyla maksatlı şekilde hareket etmekte, bu tavrıyla da objektiflikten ve meslek ahlakından nasibini almayan gazeteci kimliğini bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.

ORAY EĞİN'in bu konudaki sistematik saldırıları bugüne kadar Müvekkilim tarafından ciddiye alınmamış olmasına rağmen, bu kere 'gazetecilik' kisvesi altında maksatlı yapıldığı açık olan bu saldırılar kendisinin bilgisizliğine verilmeyecek ve hakkında yasal yollara müracaat edilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla
Balçiçek PAMİR
Vekili
Av. Emel GÖÇMEN BOZOĞLU

Yorumlar