MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin'den NTV'ye Banu Güven soruları

"Hiçbir başarı cezasız kalmıyor" diyen Akşam yazarı Oray Eğin, Banu Güven'i kovan NTV politikalarının perde arkasını sorguluyor...

Oray Eğin'den NTV'ye Banu Güven soruları
GAZETECİLER.COM
Günün Banu Güven yazılarından biri de Akşam yazarı Oray Eğin'den geldi. Eğin, Güven'in NTV'den ayrılmasının kanala ödeteciği bedeli yazarken son söz olarak "Kesin olan şu: Hiçbir başarı cezasız kalmıyor" diyor. Eğin'in yazısı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın NTV'nin kararını destekleyen yazısından hayli farklı bir yerde duruyor.

NTV'nin şimdiye dek yarattığı en önemli iki markadan birisinin Banu Güven diğerininse "90 Dakika" olduğunu söyleen Eğin, kanalın politikasının hangi rasyonelliğe dayandığını anlamaya çalışıyor. Doğuş Grubu'nun benzer bir tercihi Kral TV yarattığı markalardan olan VJ Bülent'i kovarak yaptığını hatırlatan Akşam yazarı "Fark göremiyorum ya sen" diye soruyor.

"Bugün Banu Güven'in işinden olmasının ardından ufak çaplı bir kıyamet kopuyor. Kopması da normal, gazetecilik yapmanın ne kadar zorlaştığının bir başka örneği Banu Güven. Belki de en popüler simgelerinden biri.
Olayın bir de 'marka değeri' var. Beğenin beğenmeyin, Banu Güven çalıştığı kanalın yarattığı nadir markalardan biri.
Bugüne kadar NTV denince akla bir '90 Dakika' gelirdi, bir de Banu Güven. Ne ilginç ki ikisi de yayında yok şimdi. İkisinin de yayında olmamasının 'benzer' sebepleri var.
Patronaj bu markaları gözünün yaşına bakmadan harcarken yerlerine yenisinin kolay kolay gelmeyeceğini bilmiyor mu acaba? Bir Banu Güven'in o kanala yıllar içinde kaç milyon dolar kazandıracağı hesap edilmiyor mu?
Tabii medyada hesap buna göre yapılmıyor artık; başka sektörlerdeki kazançlarla ölçülüyor medya da.
Banu Güven'in gözünün yaşına bakmadan işine son veren Doğuş Grubu bundan bir süre önce de Kral TV'nin tek markası VJ Bülent'i kapının önüne koymuştu.
Beğenin beğenmeyin, Bülent de Kral TV'nin tek markasıydı, kanal onunla özdeşleşmişti. Doğrusu, o gidince geriye Kral TV diye de bir şey kalmadı...
Ama şahısların marka değeri artık hiç önemli değil galiba. Kesin olan şu: Hiçbir başarı cezasız kalmıyor."

Yazının tamamını okumak için