KİTAPLIK

Oray Eğin'den müthiş 'boykot' iddiası

Oray Eğin'in kitabına medyada köşeleri ele geçirmiş Cihangir Çetesi boykot mu uyguluyor?

Oray Eğin'den müthiş 'boykot' iddiası
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde Bu kitaba neden boykot uygulanıyor diye sordu. Boykot uygulandığını ileri sürdüğü kitap kendisinin yazdığı İmha Planı isimli kitap. Kendi anlatımıyla kısa sürede yedinci baskısını yapan kitap özellikle medyada bir grup tarafından görmezden geliniyor; adeta kitaba boykot uygulanıyor.

Boykotçuların ismini vermedi ama çalıştığı gazeteyi açıkladı Oray Eğin: Radikal. Eğin'e göre kitapta eleştrirdiği isimler Radikal'in eklerinde söz sahibi olduğu için kitaptan söz edilmiyordu.

İlk kitabında "medyaya kavga etmek için girdim" diyen Eğin, ikinci kitabında Radikal'den Tuğrul Eryılmaz ve Yıldırım Türker hakkında çok ağır eleştiriler kaleme  almıştı.

Eğin şimdi isim vermeden Eyüp Can Sağlık'a rağmen gazetede köşe başlarını ele geçiren bu isimlerin kendisine boykot uyguladığını ileri sürdü.

Adı bilinen bir gazeteci tartışılan bir kitap yazmış... Sen görmezden geliyorsun. Beğen beğenme, iyi ya da kötü bir şey söyle ama nasıl böyle bir kitap yokmuş gibi davranabilirsin? Haber bu.

(...) Çünkü 'İmha Planı'nda kültür-sanat dünyasının üzerine çökmüş sahte-sosyalist bir çeteyi deşifre ediyorum da ondan. Bu çetenin merkezi de Radikal gazetesine çökmüş, bir türlü elenemeyen bir gruptur.
Kendisine Marksist-Leninst deyip, sol söylemlerden bahsedenlerin nasıl para uğruna arkadaşlarının katili ülkücülerle, İslamcılarla işbirliği yaptığını anlatıyorum.

Her şeyi yaparlar, sonra da yüzlerine vurulduğunda, hatta en ufak bir eleştiride de düşman kesilirler.
Onlara biat etmeniz gerekir... Ya da Murathan Mungan veya Halil Ergün olmanız! Çünkü onlar ne yapsalar hep Radikal çevresinde baştacı edilirler.

(...) Olsunlar, hiç umurumda değil. Kitap okuruna ulaşacağı yolu illa ki buluyor zaten.
Bu sektörün içinde olduğumuz için bu gibi boykotların, görmezden gelmelerin ardındaki kişisel hesapları çok rahat görebiliyoruz. Ama çoğu zaman okurun bunlardan haberi olmuyor.

ÇOK OKUNANLAR